Πιθανότατα οι περισσότερες τροφές που βρίσκονται στο ψυγείο σου δεν θα έπρεπε να είναι… εκεί, καθώς η ψύξη καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά, ωστόσο εμείς είμαστε εδώ για βοήθεια! Αυτές είναι οι 10 τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο.

-Ντομάτες

Αν οι ντομάτες μείνουν εκτεθειμένες στην ήλιο, τότε χαλάνε. Αν μπουν στο ψυγείο, σφίγγει η φλούδα αλλά από μέσα γίνονται σαν… χυλός. Το καλύτερο, είναι να μένουν εκτός ψυγείο, σε μέρος δροσερό και σκιερό ώστε να διατηρηθούν.

-Μπανάνες

Όπως και οι ντομάτες, έτσι και οι μπανάνες, διατηρούνται αποτελεσματικά σε θερμοκρασία δωματίου. Ψυγείο χρειάζονται μόνο αν θέλουμε να τις κρατήσουμε παραπάνω. Η φλούδα θα μαυρίσει, ωστόσο μέσα θα είναι σε καλή κατάσταση.

-Πατάτες

Αν βάλουμε τις πατάτες στο ψυγείο τότε η φλούδα αυτόματα θα μαυρίσει και θα σαπίσουν. Αν τις καταναλώσουμε πριν χαλάσουν, τότε θα διαπιστώσουμε πως είναι γλυκές αλλά όχι με την καλή έννοια…! Το καλύτερο μέρος είναι ένα δροσερό και σκιερό, όπως η αποθήκη.

-Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια θέλουν καθαρό αέρα για να διατηρηθούν φρέσκα και για το λόγο αυτό δεν πωλούνται σε πλαστικές σακούλες αλλά σε διχτάκι. Δεν θα πρέπει να διατηρηθούν κοντά στις πατάτες γιατί υπάρχει χημική αντίδραση και τα κρεμμύδια θα χαλάσουν.

-Σκόρδα

Όπως και τα κρεμμύδια, έτσι και τα σκόρδα χρειάζονται αέρα. Ο κρύος αέρας του ψυγείου τα μαραίνει και χαλάνε γρήγορα.

-Αβοκάντο

Τα αβοκάντο ωριμάζουν φυσιολογικά εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε παραπάνω μόνο τότε μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο. Αν έχουμε ήδη κόψει στη μέση το φρούτο, τότε μπορούμε να το αποθηκεύσουμε  στο ψυγείο αλλά με το κουκούτσι μαζί.

-Μέλι

Το μέλι είναι από τα αρχαιότερα πράγματα στη γη. Αυτό δείχνει πως μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου. Αν το βάλουμε στο ψυγείο τότε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κρυσταλλώσει και να είναι δυσκολότερο στην χρήση του.

-Πικάντικες σάλτσες

Οι σάλτσες και ειδικά οι πικάντικες, αν καταψυχθούν χάνουν την γεύση τους και την σύσταση τους, ειδικά εκείνες οι οποίες έχουν ξύδι μέσα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κατασκευάσουμε μια μικρή ποσότητα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέρα.

-Πεπόνια

Όταν πάρουμε πεπόνι, πρέπει απλά να το αφήσουμε εκτός ήλιου. Αυτό θα το βοηθήσει να ωριμάσει και να παράγει τα γλυκαντικά. Μόνο αφού το κόψουμε, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.

-Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά στο ψυγείο απλά δεν προσφέρουν τίποτα. Αντίθετα, η ψύξη και η ξηρότητα θα χαλάσει την γεύση τους. Τα περισσότερα μπαχαρικά αποθηκεύονται χωρίς προβλήματα στα ντουλάπια του σπιτιού.