Έχεις ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες δίαιτα και ήδη αισθάνεσαι κάπως; Ψυχραιμία. Άσε την τρέλα της δίατας πίσω σου και δες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Δεν χρειάζονται ούτε μαγικά κόλπα, ούτε extreme αποφάσεις, ούτε απογοητεύσεις όταν δεν κουνιέται η βελόνα της ζυγαριάς. Αυτό που χρειάζεται είναι να σταματήσεις τα τρία παρακάτω πράγματα να μπαίνουν ανάμεσα σε σένα και στη ζωή σου.

1. Η δίαιτα δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο
Δεν είναι ένα ζωής και θανάτου. Δεν είναι τόσο σημαντικό για να γίνει το κέντρο του σύμπαντός σου. Πρέπει να του δώσεις την συγκεκριμένη αξία που έχει και όχι να νιώσεις πως απ’ αυτό θα εξαρτηθούν τα πάντα. Μην το αφήσεις να σε παραλύσει και να νιώσεις δέος μπροστά σ’ αυτήν την “αποστολή”. Πέτα το “πρέπει” της τελειότητας από το παράθυρο και θα αισθανθείς αμέσως καλύτερα. Και θα δεις που θα πετύχεις με λιγότερο άγχος το στόχο σου.

2. Μην περιμένεις αποτελέσματα εδώ και τώρα

Δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα, ούτε μπορεί το photoshop να μας “πειράξει”. Όπως το να πάρεις κιλά χρειάζεται χρόνο (κι όμως!) έτσι και το να χάσεις θέλει καιρό (ΟΚ, λίγο παραπάνω). Δεν πρέπει να στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και να φαντάζεσαι πως θα γίνεις ή πως θέλεις να γίνεις. Ξεκίνα την “ρουτίνα” της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής και τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους. Περισσότερη υπομονή, λιγότερα ανεβοκατεβάσματα επάνω στη ζυγαριά.

3. Δεν χρειάζονται τεράστιες αλλαγές για να χάσεις κιλά
Όχι, δεν πρέπει να καθήσεις μία ώρα παραπάνω στο γυμναστήριο απ’ όσο είχες υπολογίσει. Και όχι δεν πρέπει να φας μία εβδομάδα μόνο βραστά λαχανικά. Η δίαιτα δεν σημαίνει υπερβολή, ούτε ότι θα γυρίσει όλη σου η ζωή ανάποδα. Μικρά βήματα χρειάζονται, το ένα μετά το άλλο και κυρίως το να μπεις σε ένα καθημερινό ρυθμό. Να μην στερηθείς τα γλυκά που αγαπάς, αλλά μπορείς να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Το να κόψεις “μαχαίρι” ποτέ δεν βοήθησε και τις περισσότερες φορές γυρίζει μπούμερανγκ. Οι μικρές καθημερινές αποφάσεις θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο τέλος.