Διαφορετικές ήπειροι, άλλα έθνη, άλλες γλώσσες, μία κοινή κουλτούρα. Ο κόσμος του καφέ. Ένα από τα λίγα αγαθά που ενώνει ανθρώπους απ’ όλη τη γη. Κοιτώντας τους αριθμούς βλέπουμε ότι πρώτη στον κόσμο σε κατανάλωση καφέ έρχεται η Φινλανδία με 12 κιλά ανά κάτοικο ετησίως, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με κατανάλωση 5,5 κιλά ανά κάτοικο, ετησίως. Ο espresso ωστόσο, είναι ένας καφές που χρειάζεται σεβασμό και εκτίμηση από την διαλογή και επεξεργασία της πρώτης ύλης μέχρι την τελική κατανάλωση.

Δεν είναι άλλωστε απλά ένας καφές, αλλά, μία μυσταγωγία που περιλαμβάνει το φλογερό ταπεραμέντο της Λατινικής Αμερικής, τη δύναμη και την ένταση της Αραβίας και την ιταλική φινέτσα. Μια τελετή που λαμβάνει μέρος στην Ελλάδα μέσα στα καταστήματα των Καφεκοπτείων Λουμίδη. Εκεί, το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό φροντίζει καθημερινά να φτάνουν σε εμάς 3 υψηλής ποιότητας χαρμάνια που θα πάνε την απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ, ακόμα παραπέρα.

Espresso Classico
Ιταλική φινέτσα με ναπολιτάνικο αέρα

Το δυνατό άρωμα και η έντονη γεύση του σε ταξιδεύει στη Νότια Ιταλία μέσα σε μία αυθεντική ιταλική καφετερία στα στενά σοκάκια της Νάπολης, ενώ ο Aroma ο εκλεκτός, ιταλικός Espresso σε ξεναγεί στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Το στυλάτο lifestyle και η συγκλονιστική αρχιτεκτονική της πόλης σε μυούν στον κόσμο της έμπνευσης και της δημιουργίας και σε συνδυασμό με το εκλεκτό άρωμα του καφέ σου χαρίζουν πνοή ανανέωσης, γεμίζοντάς σε με καινούργιους στόχους, φρέσκες ιδέες και όρεξη για καινοτομία.

Espresso Gold
Το υπερατλαντικό ταξίδι της ζωής σου

Αν πάλι σε γοητεύει ένα μακρινό ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού, το χαρμάνι με 4 εκλεκτές ποικιλίες Arabica από τη Λατινική Αμερική είναι ό,τι χρειάζεσαι. Το ευχάριστο άρωμα και το ολοκληρωμένο σώμα με νότες καραμέλας και σοκολάτας σε ταξιδεύουν πίσω στην αποικιοκρατούμενη Βραζιλία, στα άγρια δάση του Αμαζονίου, στο ειδυλλιακό τοπίο της Κολομβίας, στην εξωτική Καραϊβική και το Περού γνωρίζοντας πολιτισμούς, μύθους και τοπία που δεν φανταζόσουν ποτέ.

Όποιος και αν είναι ο προορισμός στο γευστικό ταξίδι του καφέ, η αφετηρία βρίσκεται πάντα στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, που εδώ και 100 χρόνια γεμίζουν τις ημέρες μας με υψηλής ποιότητας φρεσκοκομμένο καφέ.