Νομίζεις πως είναι τόσο απλή διαδικασία;

Από μικρά παιδιά, οι οδοντίατροι μας… κυνηγούσαν να πλύνουμε τα δόντια μας. Έτσι εμείς για να γλυτώσουμε την γκρίνια αυτοματοποιήσαμε την διαδικασία στα δυο λεπτά. Αλλά μήπως δεν το κάνουμε σωστά;

Η απάντηση είναι σίγουρα όχι! Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις το γιατί…

-Δεν κάνεις οδοντικό νήμα

Θα αναρωτηθείς γιατί είναι τόσο σημαντικό. Και όμως είναι. Οι οδοντίατροι αναφέρουν πως το βούρτσισμα μόνο ποτέ δεν είναι αρκετό και το νήμα είναι απαραίτητο. Η βούρτσα δεν φτάνει στα πιο βαθιά σημεία των ούλων οπότε το νήμα κάνει την… βρώμικη δουλειά!

-Χρησιμοποιείς λάθος οδοντόβουρτσα

Οι οδοντόβουρτες δεν είναι όλες το ίδιο. Ίσα-ίσα που μπορούν να κάνουν και ζημιά αν δεν είναι σωστή. Οι οδοντίατροι συνιστούν κατά κύριο λόγο τις μαλακές οδοντόβουρτσες ωστόσο και αυτό δεν είναι απολύτως σωστό. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σμάλτο οπότε πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για τον σωστό τύπο.

-Λάθος τεχνική

Δεν είναι απλά η κίνηση που κάνεις. Χρειάζεται να κρατάς την βούρτσα με συγκεκριμένο τρόπο, καθώς η βούρτσα πρέπει να έχει 45 μοίρες κλίση στο στόμα.

-Παίρνεις λίγο φθόριο

Δεν πρέπει να σου γίνει το λαμπερό χαμόγελο ψύχωση. Πιο σημαντικό είναι να λαμβάνεις φθόριο. Προτίμησε οδοντόπαστες που έχουν πλούσιο φθόριο και όχι χημικά για λεύκανση. Αν επιμείνεις πιθανότατα θα έχεις περισσότερα μειονεκτήματα μελλοντικά…

-Τα βουρτσίζεις τις λάθος στιγμές

Μια έρευνα απέδειξε πως αν βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά από κάθε γεύμα μπορεί να κάνεις περισσότερη ζημιά. Τα οξέα από το στομάχι σου θα ανέβουν προς το στόμα με αποτέλεσμα να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά. Το συνιστώμενο είναι να βουρτσίζεις μετά από 30 λεπτά και περισσότερο.