Το να έχεις υγιή μαλλιά είναι μια κοινή επιθυμία και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις. Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η γενετική, η διατροφή, οι πρακτικές περιποίησης μαλλιών και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά:

Υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες A, B, C, D και E, καθώς και μέταλλα όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία των μαλλιών.

Αποφύγετε το Heat Styling

Το υπερβολικό θερμικό styling μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας, οδηγώντας σε σπάσιμο και σχισμένες άκρες. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling με θερμότητα, όπως σίδερα ή πιστολάκι, χρησιμοποιήστε τα με φειδώ και χρησιμοποιήστε πάντα ένα σπρέι ή ορό προστασίας από τη θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Τα σκληρά σαμπουάν και τα μαλακτικά μπορούν να αφαιρέσουν τα μαλλιά σας από τα φυσικά έλαιά τους, αφήνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα. Επιλέξτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο των μαλλιών σας και περιέχουν απαλά, φυσικά συστατικά.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Ακριβώς όπως το δέρμα σας, τα μαλλιά σας μπορούν επίσης να καταστραφούν από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Φορέστε καπέλο ή μαντήλι για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο, ειδικά τις ώρες αιχμής της ημέρας.

Μην τα λούζετε υπερβολικά

Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά τους έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και φθορά. Στόχος να πλένετε τα μαλλιά σας όχι περισσότερο από κάθε δεύτερη μέρα ή κάθε τρίτη μέρα, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας.

Αποφύγετε τις σκληρές βαφές μαλλιών

 

Ανακαλύψτε τη νέα iNOA, με τεχνολογία ODS, χωρίς αμμωνία. Τώρα, με βελτιωμένη σύνθεση αλλά και με νέα, πλήρη διαδικασία διάγνωσης που ενισχύεται μέσω της τεχνολογίας. Πιο εύκολη & πιο γρήγορη εφαρμογή για τον κομμωτή και εγγυημένα εξαιρετικό χρωματικό αποτέλεσμα, μέσα από μια ολοκληρωμένη, πολυτελή εμπειρία στο κομμωτήριο. Η νέα αυτή σύνθεση περικλείεται σε βελτιωμένη συσκευασία – πιο premium, πιο διαισθητική, αλλά και πιο βιώσιμη τόσο ως προς τον σχεδιασμό όσο και ως προς την παραγωγή της. Από την πρώτη στιγμή, η L’Oréal Professionnel στηρίζει τους κομμωτές με νέες τεχνολογίες που κάνουν τη δουλειά τους ακόμα πιο δημιουργική και πιο εύκολη. Με την ανάπτυξη της iNOA, η L’Oréal Professionnel δημιούργησε ένα εντελώς νέο σύστημα για τη βαφή των μαλλιών – που, για πρώτη φορά, βασίζεται στο έλαιο. Αλλάζοντας τα δεδομένα στις βαφές μαλλιών που η ίδια η μάρκα εφηύρε το 1909, η iNOA είναι το αποτέλεσμα της σταθερής μας επιδίωξης να θέσουμε την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία των κομμωτών. Το σπουδαίο αυτό ταξίδι, από την πρώτη βαφή μαλλιών στον κόσμο μέχρι τη νέα iNOA σήμερα, εξιστορείται λεπτομερώς για πρώτη φορά μέσα από ένα βιβλίο που θα συνοδεύσει το λανσάρισμα της νέας iNOA και θα πραγματεύεται την κληρονομιά της μάρκας μας

Συχνό κούρεμα

Το τακτικό κούρεμα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των σχισμένων άκρων και του σπασίματος, διατηρώντας τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά. Επιδιώξτε να κάνετε κούρεμα κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες ή πιο συχνά εάν έχετε πολύ μακριά μαλλιά.

Με λίγα λόγια, το να έχεις υγιή μαλλιά απαιτεί συνδυασμό καλής διατροφής, ήπιων πρακτικών περιποίησης μαλλιών και προστασίας από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται και αισθάνονται καλύτερα.