Είτε αθλείσαι σε επαγγελματικό επίπεδο είτε για να διατηρείσαι σε φόρμα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ και είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι συνδυασμοί διατροφής, συμπληρωμάτων και προπονήσεων μπορούν να σε βοηθήσουν να αποδόσεις καλύτερα.

  1. Το σωστό φαγητό στο σωστό χρόνο

Το φαγητό είναι ζωτικής σημασίας στις αθλητικές επιδόσεις. Ένας αθλητής δεν μπορεί να τρώει ό,τι βρει και να περιμένει τα καλύτερα αποτέλεσματα στο σώμα του. Το γεύμα του θα πρέπει να είναι καθαρό και να καταναλώνεται στη σωστή ώρα, ανάλογα με την προπόνηση που θα ακολουθήσει. Το πρωινό είναι από τα σημαντικότερα γεύματα γιατί μπορεί να εμποδίσει τον οργανισμό να καταβολίσει μυικό ιστό και να boostάρει το μεταβολισμό. Επιπλέον, το γεύμα πριν από μια προπόνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες που θα χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο, αλλά και αρκετή πρωτεΐνη που θα θρέψει τους μύες.

2. Αλλαγή προπόνησης κάθε 2-3 εβδομάδες

Η μυική μνήμη είναι ο τρόπος που έχει το σώμα να προσαρμόζεται σε ένα αγχωτικό σενάριο. Για τους αθλητές, οι προπονήσεις και οι έντονες ασκήσεις είναι αυτό το αγχωτικό σενάριο. Η μυική μνήμη εξηγεί πώς εξελίσσεις συγκεκριμένες κινήσεις όταν τις επαναλαμβάνεις συχνά. Ωστόσο, το να κρατάς σταθερή την προπόνησή σου ίσως να μην σου φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Το να μπερδέψεις τους μύες σου όμως μπορεί. Δοκίμασε να αλλάζεις τις ασκήσεις και την προπόνησή σου κάθε 2-3 εβδομάδες, ώστε να αναγκάζεις το σώμα σου να προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες και να μην μπορεί να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας.

3. Τα σωστά συμπληρώματα διατροφής στο σωστό χρόνο

Ένας αθλητής έχει αυξημένες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, τα οποία πολλές φορές ίσως δε μπορεί να λάβει στον βαθμό που θέλει με τη διατροφή. Το πιο απλό που μπορείς να πάρεις είναι βιταμίνες. Αν χρειάζεσαι κάτι που να αυξάνει την αθλητική σου απόδοση, να μειώνει τις μυϊκές κράμπες και να επιταχύνει την μυϊκή αποκατάσταση μετά την προπόνηση μπορείς να δοκιμάσεις το Magnevit Sport, από τη σειρά Immuvit της Leriva Pharma. Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με βάση το μαγνήσιο, vegan, χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα συστατικά. Περιέχει βιταμίνη D που ενισχύει τη σωστή δόμηση των οστών, βιταμίνη B6 για καλύτερη απορρόφηση μαγνησίου και βιταμίνη Ε για καλύτερη κυκλοφορία αίματος και αποκατάσταση μυών.