Η γιόγκα είναι ευρέως διαδεδομένη γυμναστική εδώ και δεκαετίες με οφέλη στο νοητικό, το ψυχικό και το σωματικό επίπεδο. Μπορεί να πρόκειται για μια αρχαία πρακτική και είδος διαλογισμού αλλά αποτελεί και σύμβολο της εσωτερικής γαλήνης και της πιο ισορροπημένης μορφής άσκησης. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της γιόγκα αλλά και 6 πολύ καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε:

Ευλυγισία
Η ευλυγισία στην γιόγκα είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσετε, καθώς θα βελτιωθεί πολύ γρήγορα με τις συχνές συνεδρίες. Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μυς σας και να αυξήσετε το εύρος της κίνησής σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είστε ευλύγιστοι.

Δύναμη
Η γιόγκα αυξάνει τη μυϊκή μάζα και βελτιώνει τη σωματική δύναμη, αφού βασίζεται σε ασκήσεις σωματικού βάρους που διεγείρουν τους μυς με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα push-ups και η σανίδα. Οι δυνατοί μύες όμως δεν είναι καλοί μόνο για την εμφάνισή μας αλλά μας προστατεύουν επίσης από παθήσεις όπως αρθρίτιδα και χρόνιους πόνους στη μέση.

Μειώνει το στρες
Κάντε την γιόγκα το αγχολυτικό σας. Μετά αλλά και κατά την διάρκεια της γυμναστικής η γιόγκα σας βοηθάει να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας και σας προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης. Το άγχος και η πίεση του αίματος μειώνονται και βελτιώνεται η λειτουργία της καρδιάς μέσω των ελεγχόμενων αναπνοών και των τεχνικών χαλάρωσης.

Ωφελεί τη σεξουαλική ζωή
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, μπορείτε να ενισχύσετε τη διάθεσή σας για σεξ, κάνοντας asanas καθημερινά. Οι συχνές συνεδρίες γιόγκα βελτιώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό και τη γενική ικανοποίηση των γυναικών. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε καθημερινά γιόγκα, δύο ώρες την εβδομάδα αρκούν.

Βοηθά στην απώλεια βάρους
Το χάσιμο βάρους είναι ένας συνεχής στόχος για πολλούς ανθρώπους, που προσπαθούν με ακραίες δίαιτες ή εξαντλητικές ασκήσεις να το πετύχουν. Μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις είναι η γιόγκα και ακόμη και όταν το πρόγραμμα δεν είναι έντονο όσο ορισμένα αερόβια προγράμματα ή άλλες προπονήσεις, προκαλεί καύση θερμίδων.

Βελτιωμένη στάση σώματος
Έχοντας ένα δυνατό υγιές σώμα, προφυλασσόμαστε από μικροτραυματισμούς και κακώσεις. Η κακή στάση της καθημερινότητας από την καθιστική ζωή μπορεί να βελτιωθεί με την γιόγκα γιατί δίνει έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος. Μια καλή στάση σώματος μας βοηθά στο να αναπνεύσουμε καλύτερα, στην κυκλοφορία του αίματος και στην πρόληψη κατά της αρθρίτιδας.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε γιόγκα είναι ένα λεπτό στρώμα γυμναστικής και άνετο ρουχισμό. Για αυτό, για να σας δώσω έναν ακόμη λόγο να ξεκινήσετε σας προτείνω την νέα σειρά της Oysho, Light Touch, που χαρακτηρίζεται από το extra soft ύφασμά της, ιδανικά για την άσκηση της γιόγκα.

Μπορείτε να διαλέξετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς, ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και τρία νέα χρώματα μπλε μαρέν, πράσινο και μαύρο. Επιλέξτε ανάμεσα στα νέα straight pants, παντελόνια μακριά σε ίσια γραμμή, που τελειώνουν σε κόψιμο V. Στο νέο πατρόν jogger σε εκδοχή clean με ελαστική μέση και τσέπες με φερμουάρ στα πλάγια ή στην classic εκδοχή του, με ελαστική μέση που ρυθμίζεται με κορδόνι.

Τέλος εάν ψάχνετε για αθλητικό σουτιέν η Oysho σχεδίασε ένα σουτιέν μέτριας στήριξης, που προσαρμόζεται πολύ καλά στο σώμα  χάρη στις προσχηματισμένες cup του, αλλά και την νέα εφαρμοστή μπλούζα με ενσωματωμένο σουτιέν.