Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος άσκησης για αδύνατα πόδια περιλαμβάνει τη στόχευση τόσο των τετρακέφαλων, των οπίσθιων μηριαίων, των γαμπών και των γλουτών για να επιτύχετε μια ισορροπημένη και τονισμένη εμφάνιση. Ακολουθεί ένα δομημένο πλάνο γυμναστικής για να χτίσετε μυϊκή μάζα και δύναμη στα πόδια σας:

Squats

Ο ακρογωνιαίος λίθος οποιασδήποτε αγωγής οικοδόμησης ποδιών, τα squats στοχεύουν τους τετρακέφαλους, τους μηριαίους και τους γλουτούς. Ξεκινήστε με squat με σωματικό βάρος για να κατακτήσετε τη φόρμα και μετά προσθέστε σταδιακά βάρη (αλτήρες ή μπάρα) για να αυξήσετε την ένταση. Εκτελέστε 3 σετ των 8-12 επαναλήψεων.

Lunges

Τα Lunges λειτουργούν κάθε πόδι ξεχωριστά, προάγοντας την ισορροπία και τον συντονισμό των μυών. Στοχεύουν αποτελεσματικά τους τετρακέφαλους, τους μηριαίους και τους γλουτούς. Ενσωματώστε εμπρός, προς τα πίσω και πλαϊνά βυθίσματα για ποικιλία. Στόχος 3 σετ των 8-12 επαναλήψεων ανά πόδι.

Deadlifts

Αυτή η ισχυρή άσκηση εμπλέκει τους μηριαίους μηριαίους, το κάτω μέρος της πλάτης και τους γλουτούς. Ξεκινήστε με μικρά βάρη για να εξασφαλίσετε τη σωστή φόρμα και να αποφύγετε τραυματισμούς. 3 σετ των 8-10 επαναλήψεων είναι ιδανικά.

Calf Raises

Μπορούν να γίνουν όρθιες με ή χωρίς βάρη ή σε μηχάνημα ανύψωσης γάμπας. Εκτελέστε 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων.

Leg Press

Το μηχάνημα πρέσας ποδιών είναι εξαιρετικό για τη στόχευση των τετρακέφαλων, των μηριαίων και των γλουτών με λιγότερη πίεση στην πλάτη. Είναι μια καλή προσθήκη για όσους θέλουν να αυξήσουν τη δύναμη και τη μάζα των ποδιών. Κάντε 3 σετ των 8-12 επαναλήψεων.

Ενσωματώστε αυτό το πρόγραμμα στη ρουτίνα σας δύο φορές την εβδομάδα, επιτρέποντας τουλάχιστον 48 ώρες ανάπαυσης μεταξύ των συνεδριών για βέλτιστη μυϊκή αποκατάσταση και ανάπτυξη. Συνδυάστε αυτό το πρόγραμμα προπόνησης με μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και επαρκή ανάπαυση για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Θυμηθείτε, η συνέπεια και η προοδευτική πρόκληση των μυών σας αυξάνοντας τα βάρη ή τις επαναλήψεις είναι το κλειδί για να αποκτήσετε γράμμωση και δύναμη στα πόδια σας.

Διάβασε επίσης:

Ποιους wellness συμμάχους θα χρειαστείς ανάλογα με τη γυμναστική που κάνεις