Η αγαπημένη ώρα της ημέρας: Συνωμοσιολογία!

Κάθε φορά που βλέπουμε λευκές γραμμές στον ουρανό από αεροπλάνο, θα ακουστούν καμιά 10αριά φωνές ολόγυρα που θα λένε την φράση «πάλι μας ψεκάζουν». Τελικά μας ψεκάζουν; Και τι; Και πως; Και γιατί;

Ένα-ένα παιδιά…

Καταρχάς, η πολεμική αεροπορία διαψεύδει πως υφίσταται κάτι τέτοιο. Προφανώς και θα το διέψευδε και δεν γίνεται να βγει αξιωματούχος και να πει «Παιδιά, σας ψεκάζουμε. Ηρεμήστε».  Και αν μας ψεκάζουν, προφανώς δεν θα είναι η πολεμική αεροπορία αλλά κάποιος άλλος φορέας. Obvious πράγματα.

Η επίσημη θέση είναι πως οι γραμμές είναι τα καυσαέρια που αφήνουν τα αεροπλάνα. Κανείς όμως δεν εξηγεί (πειστικά) γιατί άλλα δεν αφήνουν καθόλου από εκείνα που κάνουν τρίλιζες στον ουρανό αφήνοντας λευκά ίχνη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Μια έρευνα της Metron Analysis πριν λίγα χρόνια, είχε δείξει πως το 40% των ελλήνων  πιστεύει πως μας ψεκάζουν. Ποσοστό που δεν το λες και λίγο.

Τι μας ψεκάζουν;

Εδώ ποικίλλουν οι απαντήσεις. Η επικρατέστερη είναι το αλουμίνιο, ώστε να είμαστε λίγο ζαβλακωμένοι, λίγο πιο ατάραχοι, λίγο πιο μελαγχολικοί. Η θεωρία θέλει να γίνονται οι αεροψεκασμοί, για να μην αντιδρούμε στις καταστάσεις που μας επιβάλλουν. Που και αυτό έχει μια λογική, αν σκεφτείτε τι έχουμε τραβήξει από το 2009 και κανείς δεν έχει προσπαθήσει να διαμαρτυρηθεί. Απλά τα δεχόμαστε.

Τελικά μας ψεκάζουν;

Όσο και αν θες να πιστέψεις πως τα αεροπλάνα ΤΥΧΑΙΑ κάνουν βόλτες σε σχηματισμούς, ή ΤΥΧΑΙΑ αφήνουν λευκές ουρές και ΤΥΧΑΙΑ, 48 ώρες μετά βρέχει, δεν γίνεται. Όσο καλόπιστος αν είσαι, απλά δεν έχει λογική.

Όπως επίσης λογική δεν έχει να περιμένει κάποιος να παραδεχτεί φορέας επίσημα πως γίνεται χρήση χημικών.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Δεν ξέρει κανείς. Και οι λίγοι που ξέρουν την αλήθεια (με αποδείξεις) δεν θα την πουν ποτέ.

Οπότε χαλαρώστε και απολαύστε την θεωρία συνωμοσίας.

Α, και να κοιτάζετε ψηλά…