Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι η είσοδος είναι ένα δωμάτιο γιατί συχνά είναι απλώς ένας διάδρομος.

Στην πραγματικότητα είναι ένας σημαντικός χώρος: υποδέχεται και αποχαιρετά τους ενοίκους του σπιτιού και δίνει τον τόνο στο υπόλοιπο σπίτι, επομένως πρέπει να είναι φιλόξενος.

Δεδομένου ότι οι διάδρομοι, ειδικά στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, τείνουν να είναι στενοί, οι τοίχοι είναι κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη.  Επιλέξτε ένα ζεστό χρώμα, κάποια κομψή επένδυση τοίχου ή μια ταπετσαρία με φωτεινά prints για να προσδώσετε χαρακτήρα στο χώρο. Επίσης, σκεφτείτε να προσθέσετε φωτιστικά τοίχου, για πιο ήπια λάμψη από ένα κλασικό φωτιστικό οροφής.

Οι είσοδοι των σπιτιών είναι εξαιρετικά σημεία για να επιδείξετε τέχνη: πειραματιστείτε με έργα τέχνης ή μια συλλογή από φωτογραφίες ή εκτυπώσεις που απεικονίζουν φυτά.

Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα άλλα δωμάτια που μπορείτε να δείτε από ένα διάδρομο – εάν έχετε εύκολη θέα σε πολλά δωμάτια ή ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, προσπαθήστε να διατηρήσετε τους ίδιους τόνους και χρώματα στους τοίχους. Μπορείτε να τοποθετήσετε καθρέφτες σε διαδρόμους και να εισάγετε ευχάριστες λάμψεις και αντανακλάσεις μέσα στο σπίτι επιτρέποντας το φως να πλημμυρίσει το χώρο.

Εάν έχετε χώρο, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα μικρό τραπεζάκι που μπορεί να προσφέρει χώρο για κλειδιά, μαζί με φρέσκα λουλούδια, επιτραπέζια φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Ένας πάγκος ή ένα ζευγάρι καρέκλες μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, καθώς σας επιτρέπει να κάθεστε όταν βγάζετε τα παπούτσια σας ή ένα σημείο για να περιμένετε καθώς ετοιμάζεστε να φύγετε από το σπίτι.