Κανείς δεν εκτιμά την αξία ενός φακού μέχρι που τον χρειάζεται πραγματικά. Στην πράξη ένας φακός είναι ίσως το σημαντικότερο «εργαλείο» που μπορείτε να έχετε όπου κι αν βρίσκεστε.

Στο σπίτι, στο εξοχικό, στην εκδρομή, στο camping, στο βουνό, στη θάλασσα και φυσικά μαζί σας στο αυτοκίνητο, καθώς ποτέ δε ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί και πότε θα σας βγάλει από μια δύσκολη θέση.

Ένας καλός φακός χρειάζεται μεγάλη ισχύ, δέσμη που να φθάνει σε μεγάλη απόσταση, μεγάλη αυτονομία και εύκολη φόρτιση. Αν μπορεί να αναβοσβήνει επισημαίνοντας π.χ. τον κίνδυνο -μέχρι να βρείτε π.χ. το τρίγωνο στο αυτοκίνητο – ακόμα καλύτερα.

Ο DOUBLE ACTION φακός που σας παρουσιάζουμε έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά -και αρκετά περισσότερα- οπότε είναι ιδανικός για κάθε περίσταση!

Ο συγκεκριμένος φακός που διατίθεται στη Smart Electronics με μόλις 14,90€ διαθέτει ένα πολύ ισχυρό LED στο εμπρός μέρος του, το οποίο παρέχει ένταση φωτισμού 450 lumens (!) και κάνει κυριολεκτικά… τη νύχτα, μέρα, ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία!

Διαθέτει ποιοτικά LED της γνωστής εταιρείας CREE (5+7 Watts), είναι ανθεκτικός απέναντι στο νερό (IPX4) και τις πτώσεις από ύψος έως και 1 μέτρου σε τσιμέντο, έχει μεταλλική κατασκευή και βάρος 160 γραμμάρια, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι οι δυνατότητές του.

Με το κύριο, εμπρόσθιο LED μπορείτε να φωτίσετε τα πάντα και με το ρυθμιζόμενο δακτύλιο να εστιάσετε τη δέσμη πολύ κοντά, ή ακόμα μέχρι και… 300 μέτρα μακριά! Η ένταση παραμένει η ίδια οπότε ο φακός είναι ικανός να φωτίσει ακόμα και σε μεγάλη απόσταση με αποτελεσματικότητα.

Όμως, ο φακός αυτός, όπως θα δείτε και στο video που ετοιμάσαμε για εσάς, διαθέτει ακόμα 20 LED στο πλάι, 10 κόκκινου χρώματος και 10 λευκού, τα οποία φωτίζουν επίσης πολύ δυνατά και έχουν πολλαπλές χρησιμότητες!

Με τα λευκά μπορείτε να κρατήσετε το φακό στο χέρι σας ανάποδα και να φωτίσετε μια ολόκληρη επιφάνεια, ή να τον κρεμάσετε από κάποιο σταθερό σημείο ώστε να σας φωτίζει κατά τη διάρκεια μιας οποιαδήποτε εργασίας/ενασχόλησης, π.χ. κατά την επισκευή ενός οχήματος, το στήσιμο μιας σκηνής κ.λπ. Πατώντας το πλήκτρο του φακού μπορείτε να μειώσετε την ένταση του φωτισμού, για μεγαλύτερη αυτονομία.

Τα κόκκινα LED λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα λευκά, αλλά υπάρχουν κυρίως για περιπτώσεις ανάγκης και για να στείλετε ένα σήμα κινδύνου (SOS) σε μεγάλη απόσταση, καθώς το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει κάτι τέτοιο (κίνδυνος! προσοχή!), στη συνείδηση όλων μας. Το κόκκινο φως είναι παλλόμενο (γρήγορα για 8 ώρες αυτονομίας ή αργά για 20 ώρες αυτονομίας) και όλες οι λειτουργίες αυτές ενεργοποιούνται με το ίδιο κουμπί (!), με απλό ή παρατεταμένο πάτημά του.

Και ποιος φροντίζει για την τροφοδοσία όλων αυτών των LED; Μα, φυσικά, η μεγάλη μπαταρία τύπου 18650 που επαναφορτίζεται μέσω microUSB θύρας, ενώ επιτρέπει στο φακό να λειτουργήσει και σαν powerbank για το κινητό σας, διαθέτοντας μια κανονικού μεγέθους USB έξοδο!

Η δυνατότητα αυτή μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια αν μείνετε από μπαταρία στο κινητό, στη μέση του… πουθενά. Η αυτονομία του φακού αγγίζει τις 8 ώρες με το μεγάλο, λευκό LED σε λειτουργία, τις 11 ώρες με τα λευκά, πλαϊνά LEDs και τις 20 ώρες με το παλλόμενο, κόκκινο πλαϊνό φωτισμό!

Και αν τελειώσει η μπαταρία του φακού, βρίσκεστε στη μέση του πουθενά και δεν έχετε τίποτα άλλο μαζί σας για να τον φορτίσετε; Ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και την περίπτωση αυτή, τοποθετώντας ένα μικρό φωτοβολταϊκό panel στο πλάι, έτσι ώστε ο φακός να επαναφορτίζεται μέσω της Ηλιακής ενέργειας, αν παραστεί ανάγκη! Ουάου, χρειάζεστε μήπως κάτι περισσότερο από έναν φακό;

Αποκτήστε το με ένα μόνο κλικ από τη Smart Electronics, και δείτε το φως το… αληθινά ισχυρό στο σπίτι, στη δουλειά και στα outdoor activities σας.