Κύριε Martin μας δεν είναι σωστά πράγματα αυτά…

Έχουμε δει μέχρι στιγμής 6 κύκλους Game Of Thrones. Σε αυτούς τους κύκλους έχουμε δει επίσης να πεθαίνουν όλοι οι πρωταγωνιστές ο ένας μετά τον άλλον με ρυθμό… πολυβόλου. Ακόμη και ο Jon Snow δεν γλύτωσε (μερικώς). Γιατί όμως ο συγγραφέας των θρυλικών βιβλίων το κάνει αυτό;

Ο ίδιος επιτέλους μας το δηλώνει:

«Δεν νομίζω πως χρησιμοποιώ τον θάνατο για οποιονδήποτε σκοπό. Νομίζω πως ένας συγγραφέας έχει την φαντασία σαν όπλο. Και στο Game Of Thrones υπάρχει η λογική πως όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν. Υπάρχουν πολλά στην φαντασία μου. Αν θέλετε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να επηρεαστούν οι κεντρικοί χαρακτήρες. Διαβάζουμε μια ιστορία και πάντα στο τέλος ο ήρωας παίρνει το κορίτσι. Οι μόνοι που πεθαίνουν είναι οι κομπάρσοι. Είναι απάτη αυτό! Ποτέ δεν συμβαίνει έτσι. Όλοι πεθαίνουμε».

Αλλά περιμένετε, έχει και άλλο…

«Αγαπάω όλους τους χαρακτήρες μου και είναι δύσκολος για μένα ο κάθε θάνατος, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Για να μην έχω τύψεις ρίχνω το φταίξιμο στους χαρακτήρες που τους σκοτώνουν»!

Τι μας λέει με δυο λόγια ο συμπαθέστατος κύριος Martin; Πώς δεν αποκλείεται να δούμε αφενός το θανατικό να απλώνετε στο Westeroos, αφετέρου… όλοι οι άντρες πρέπει να πεθάνουν.

Jon Snow ξανά το νου σου φίλε…