Έχεις ολοκληρώσει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Το σώμα σου χρειάζεται πρωτεΐνη. Πόση όμως; Και τι ποιότητας;

Σίγουρα έχεις ακούσει διάφορα νούμερα. 10,20, 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Όλα αυτά τα νούμερα είναι σωστά και λάθος μαζί. Αλλά θα στα ξεμπερδέψουμε…

Να σου πω το πολύ βασικό για αρχή. Ο οργανισμός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αφομοιώσει περισσότερα από 40 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ένα γεύμα. Ό,τι παραπάνω λάβεις, δεν έχει καμία σημασία για την μυϊκή δόμηση ενώ μετατρέπεται σε λίπος. Οπότε μην αρχίζεις να τρως γεύματα με πρωτεΐνη χωρίς σταματημό. Θέλει σχέδιο και πλάνο.

Το σχέδιο είναι να τρως πρωτεΐνη ανά 3 ώρες, περίπου 30 γραμμάρια. Αυτό είναι το Α και το Ω. Αυτό είναι το γενικό κομμάτι διατροφής. Το ειδικό είναι αυτό που θα μας απασχολήσει τώρα. Το μετά την προπόνηση.

Καταρχάς, αν δεις κάτι τύπους που αμέσως μετά την γυμναστική, τρέχουν να πιουν την πρωτεΐνη τους, να ξέρεις πως κάνουν ΛΑΘΟΣ.

Μετά από μια προπόνηση, το σώμα βρίσκεται σε «σοκ». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν γεμίσεις το στομάχι σου με ένα σέικ πρωτεΐνης είτε διαλυμένη σε νερό, είτε σε γάλα, θα νιώσεις ναυτία. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αμέσως μετά την προπόνησή σου, είναι να φας μια μπανάνα. Αυτό θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να ανακτήσει δυνάμεις, ενώ παράλληλα θα ανεβάσει και τον γλυκαιμικό σου δείκτη. Και εδώ είναι το σημείο-κλειδί, της μεταπροπονητικής πρωτεΐνης!

Αν μετά την μπανάνα πιεις την πρωτεΐνη σου, πετυχαίνεις 100% απορρόφηση από τον οργανισμό. Πρώτα μπανάνα, μετά πρωτεΐνη. Κανόνας.

Τι είδους πρωτεΐνη όμως θα πρέπει να καταναλώσεις;

Το καταλαβαίνεις και εσύ, πως χρειάζεσαι πρωτεΐνη άμεσης απελευθέρωσης. Οπότε χρειάζεσαι πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Αυτό σημαίνει πως καλό θα είναι να έχεις στο ψυγείο σου ένα έτοιμο shake πρωτεΐνης, με όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα βοηθήσουν στην άμεση απορρόφησή της.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι το protein shake της Arla, που θα το βρεις σε όλα τα ψυγεία των supermarkets.

Πλούσιο σε φυσική πρωτεΐνη, το γάλα Arla Protein με κακάο, είναι η καλύτερη επιλογή των πρωταθλητών. Φτιαγμένο απο φυσικά συστατικά, με υπέροχη σοκολατένια γεύση, αποτελεί το τέλειο ρόφημα για την αύξηση της μυΐκής μάζας, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση.

Σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 500g

Aν πάλι είσαι στην… γράμμωση, υπάρχει το ιδανικό shake και για εσένα. Το γάλα Arla Protein 50% Less Sugar με κακάο, είναι η καλύτερη επιλογή όλων όσων αθλούνται και ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής με χαμηλά λιπαρά. Φτιαγμένο απο φυσικά συστατικά, με υπέροχη σοκολατένια γεύση, αποτελεί το τέλειο ρόφημα για την αύξηση της μυΐκής μάζας, σε συνδυασμό με σωματική άσκηση.

Σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και 50% λιγότερη ζάχαρη 500g