Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλούς χρήστες του Instagram να έχουν εμφανώς αναβαθμίσει τα insta stories τους με νέα φίλτρα. H vintage διάθεση, οι παστέλ τόνοι, τα φίλτρα που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι μερικά από τα νέα features του Instagram. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους φίλτρα μέσω του Instagram AR Creators. Ως αποτέλεσμα, αστεία και αισθητικά φίλτρα «γεννήθηκαν» και από τότε χρησιμοποιούνται ευρέως.

Πώς να τα χρησιμοποιήσεις και εσύ;

Στην αρχική σελίδα του Instagram πατάς πάνω αριστερά στην κάμερα και σε μεταφέρει στο περιβάλλον των insta stories.

νέα φίλτρα instagram

Πατάς σε κάποιο από τα φίλτρα που έχει δεξιά από το κουμπί που τραβάς φωτογραφία. Π.χ. στην συγκεκριμένη περίπτωση πατάμε το μοβ φίλτρο με τα γυαλιά.

νέα φίλτρα instagram

Αντί να το χρησιποιήσεις, πατάς πάνω στο όνομα του που αναγράφεται από κάτω. Θα σου βγάλει τις εξής επιλογές:

Πατάς την επιλογή «δείτε τα εφέ» και θα σε κατευθύνει εκεί που βρίσκονται όλα τα φίλτρα. Μπορείς να διαλέξεις και αν δοκιμάσεις όποιο θες.

νέα φίλτρα instagram

νέα φίλτρα instagram

Έτσι, θα βρεις δεκάδες φίλτρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πανεύκολα απλά πατώντας «Δοκιμάστε το». Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσεις τα φίλτρα σου ώστε να βρίσκεις πολύ εύκολα τα αγαπημένα σου όταν ξανά ανοίξεις την λειτουργία των insta stories. Ανοίγεις την κάμερα και τα βρίσκεις στα αριστερά του κεντρικού κουμπιού. Στην φωτογραφία παρακάτω, μπορείς να δεις ότι το φίλτρο που “Orange & Teal” που επιλέξαμε βρίσκεται πλέον στα αποθηκευμένα.

Τα νέα αυτά φίλτρα δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με presets που μπορεί κανείς να αγοράσει και να τα χρησιμοποιήσει σε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων όπως το Lightroom. Αυτή τη φορά, όμως, η χρήση τους είναι δωρεάν. Τα χρησιμοποιούν και γνωστές influencers αλλά και celebrities.

[φωτογραφία: @thesundaychapter ]

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα φίλτρα που «παίζουν» με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Ύστερα, μπορείς να τα κοινοποιήσεις στους ακόλουθους σου και να γελάσετε μαζί με το αποτέλεσμα.

νέα φίλτρα instagram