Εκτός από το ότι η μπανάνα είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, είναι και εξαιρετική για να συνοδεύσει τις ασκήσεις γυμναστικής σου. Οι παρακάτω λόγοι είναι αρκετοί να σε πείσουν να έχεις πάντα μία μπανάνα μαζί σου στο γυμναστήριο.

Είναι πανεύκολο να την έχεις μαζί σου

Μπανάνες βρίσκεις παντού, είναι οικονομικές και μπορείς να την έχεις παντού μαζί. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, δεν χρειάζεται καθάρισμα, μαχαιροπίρουνα ή πιάτο και έτσι μπορείς να την καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή. Απλά πετάς την φλούδα, δεν λερώνεσαι και είσαι έτοιμος/η να συνεχίσεις.

Σου δίνει ενέργεια

Η μπανάνα αποτελεί το ιδανικό σνακ για την γυμναστική γιατί σε χορταίνει, καθώς δημιουργείται πολύ γρήγορα η αίσθηση κορεσμού όταν φας μία. Μάλιστα, με 2 μπανάνες μπορείς να έχεις αρκετή ενέργεια για workout 90 λεπτών. Οι μπανάνες είναι γεμάτες ίνες ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πολλές θερμίδες συγκριτικά με τα οφέλη τους.

Είναι το ιδανικό σνακ

Να θυμάσαι ότι οι μπανάνες μπορούν να αντικαταστήσουν την ανάγκη σου για γλυκό. Θα χορτάσεις, θα έχεις λάβει την ζάχαρη που αναζητούσες και σύντομα θα ξεχάσεις το γλυκό που σκεφτόσουν. Pro tip: Εάν θέλεις να φας κάποιο γλυκό αλλά δεν θέλεις να χαλάσεις τη διατροφή σου, κόψε μία μπανάνα σε ροδέλες και πασπάλισέ τες με λίγες σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Αποκατάσταση μυών

Η κατανάλωση μπανάνας σε συνδυασμό με πρωτεΐνη μετά την προπόνηση αποτελεί εξαιρετικός τρόπος να ενισχύσεις την μυϊκή σου μάζα, λόγω των υδατανθράκων που περιέχει. Ακόμη, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ποτάσιο, που βοηθάει τους μύες μας να λειτουργήσουν. Έτσι, αποκαθίσταται ο μυϊκός ιστός.

Κάτι ακόμη που ίσως δεν ήξερες για την μπανάνα είναι ότι αποτρέπει την πρόκληση κράμπας. Εάν κολυμπάς, θα είναι για εσένα το ιδανικό σνακ. Επίσης, χωνεύεται εύκολα ώστε να μην νιώθεις φουσκωμένος/η όταν κάνεις τις ασκήσεις σου.