Ένα δέρμα εν τω βάθει ενυδατωμένο είναι σφριγηλό, χωρίς βαθιές ρυτίδες και δείχνει λαμπερό και υγιές. Όταν το δέρμα μας είναι σωστά ενυδατωμένο το αμυντικό του σύστημα ενισχύεται με φυσικό τρόπο. Έτσι, το υγιές, απαλό και εύπλαστο δέρμα που όλοι αποζητούμε δε θα είναι πια μακρινό όνειρο, ανεξάρτητα από την ηλικία, την εποχή του χρόνου ή την ιδιαίτερη υφή κάθε επιδερμίδας.

Θα σου αποκαλύψω ορισμένα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αλλά και να διατηρήσεις μια επιδερμίδα λαμπερή όπως σου αξίζει πάντα βέβαια και με τη βοήθεια ποιοτικών κρεμών όπως  της Biotherm που την αγαπώ γιατί ανταποκρίνεται στο motto μου: Value for money.

Όταν δε δοκίμασα υπό την προτροπή αισθητικού τις κρέμες ημέρας και νύχτας Blue Therapy amber algae revitalize διαπίστωσα μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες πως καταπολεμούν τα ορατά σημάδια του χρόνου και αποκαθιστούν τη νεανική λάμψη της επιδερμίδας μου. Ξαφνικά έπαψα να έχω θαμπή όψη και απέκτησα τη φρεσκάδα που είχα όταν κοιμόμουν πολλές ώρες και έδειχνα ξεκούραστη και αναζωογονημένη.

Τις κρέμες της Biotherm τις διάλεξα για ακόμη έναν λόγο καθώς έχουν στη σύστασή τους το χρυσό φύκος Amber Algae, έναν ισχυρό παράγοντα της φύσης, που ως δια μαγείας μεταμορφώνουν ορατά την επιδερμίδα, τον τόνο και την υφή της.

Εγώ,έχω και τα δύο βαζάκια δίπλα στην οδοντόβουρτσά μου έτσι ώστε χειμώνα -καλοκαίρι να μην τις παραλείπω ποτέ καθώς δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μη με βοηθήσω να νιώθω αλλά και να είμαι όμορφη!

 

 

Και τώρα τα μυστικά μου… που όπως υποσχέθηκα θα σου αποκαλύψω!

1ο Μυστικό: Μην αφήνεις το μέσο καθαρισμού σου  για αρκετή ώρα στο πρόσωπό σου

Δε χρειάζεται να σαπουνίζεις για πολλή ώρα το πρόσωπό σου (ακόμα και αν έχεις ιδικό προϊόν).  Να χρησιμοποιείς πάντα χλιαρό νερό και όχι ζεστό, καθώς βλάπτει τη φυσική υγρασία του δέρματος.

2ο Μυστικό: Η ενυδάτωση είναι επιβαλλόμενη και πρέπει να σου γίνει συνήθεια 

Χρησιμοποιώντας συστατικά που συγκρατούν το νερό και την υγρασία του δέρματος βοηθάς το δέρμα σου να είναι ενυδατωμένο. Ένα ισορροπημένο δέρμα δίνει την αίσθηση της άνεσης και της απαλότητας, έχει φυσική λάμψη, δεν εμφανίζει σημάδια από γραμμές ξηρότητας, δεν τραβάει, δεν ξεφλουδίζει και από άμυνα δεν παράγει άφθονο, ανεπιθύμητο σμήγμα.

3ο Μυστικό: Η εβδομαδιαία μάσκα προσώπου 

Η εφαρμογή μιας μάσκας προσώπου βοηθά στην αύξηση της επιφανειακής θερμοκρασίας και στο άνοιγμα των πόρων του δέρματος, προετοιμάζοντάς το για να υποδεχθεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά.

4ο Μυστικό:  Διατηρείσαι  την υγρασία του χώρου σου, ιδιαίτερα αν αυτός ο χώρος κλιματίζεται,  θερμαίνεται ή καπνίζεις

Η κατάλληλη θερμοκρασία περιβάλλοντος, για να μην ξηραίνεται το δέρμα  είναι γύρω στους 22 0C. Μην ξεχνάς, επίσης, πως πρέπει να καταναλώνεις άφθονο νερό γιατί η ενυδάτωση πάντα ξεκινά εσωτερικά.

5ο Μυστικό: Μην αφήνεις το remover makeup για ώρες στο πρόσωπό σου

Είναι πολύ συνηθισμένο λάθος, να απομακρύνουμε το makeup και να ξεχνάμε τον καθαρισμό του προσώπου. Με το να φράζουν οι πόροι εμφανίζεται η ανεπιθύμητη  ξηρότητα.