Ένα παιδί καλό είναι να αθλείται από μικρή ηλικία για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί μαθαίνει να κοινωνικοποείται και να αποκτά ομαδικότητα. Το καράτε εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πρώτη επιλογή πολλών αγοριών και κοριτσιών, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που αγνοούν τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει.

Γι’αυτό εμείς μιλήσαμε με τον έναν απ’τους δύο δασκάλους της σχολής Α.Σ. ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ 《Ο ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ》 ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Γιάννη Μάντζαρη, και τον ρωτήσαμε γιατί είναι σημαντικό να ξεκινήσει το παιδί καράτε, ποια είναι τα οφέλη αλλά και για το αν είναι επικίνδυνο.

karate

1. Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί καράτε;

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει καράτε στην ηλικία των 4 ετών. Εμείς στην σχολή μας πριν δεχτούμε οποιοδήποτε παιδί προσφέρουμε 1-2 δοκιμαστικά μαθήματα, ώστε να διαπιστώσουμε ότι είναι συνεργάσιμο και μπορεί να δεχτεί εντολές και το πιο σημαντικό αν του αρέσει το καράτε.

2. Γιατί ένας γονιός πρέπει να πάει το παιδί του σε Σχολή Καράτε;

Το να πάει ένας γονιός το παιδί του στο καράτε, μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να έχει. Όπως είναι η σωματική άσκηση, η οποία βοηθάει στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Προάγει την κοινωνικοποίηση του παιδιού και μειώνει την επιθετικότητα, αφού συμβάλλει στην φυσική εκτόνωση. Επιπλέον, συμβάλλει στην πνευματική συγκρότηση.

3. Μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία του;

Το καράτε υπό την σωστή καθοδήγηση του προπονητή-δασκάλου, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την υγεία του παιδιού. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος προπόνησης, ο οποίος θα πρέπει να πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως είναι η καθαριότητα και η ασφάλεια.

karate1

4. Αν κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία θέλει να ξεκινήσει, θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;

Στο καράτε δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να ξεκινήσει κάποιος. Μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε καθώς μέσα από το καράτε και την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μπορεί να αποκτήσει οφέλη όπως η βελτίωση, η διατήρηση της φυσικής κατάστασης και η όξυνηση των πνευματικών λειτουργιών, καθώς και στην απόκτηση αυτοέλεγχου, αυτοπειθαρχίας και αυτοσεβασμού. Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι διδάσκει και βασικές αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας.

5. Υπάρχει ακόμα το ταμπού ότι το καράτε δεν είναι για κορίτσια;

Η άποψη ότι το καράτε είναι μόνο για άντρες τείνει πλέον να εξαληφθεί. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μία επίσκεψη στην σχολή μας καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή πολεμικών τεχνών ή μαχητικών σπορ. Μιλώντας για το καράτε στην Ελλάδα, δεν είναι λίγες οι διακρίσεις αθλητριών σε εθνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σκοπός του Α.Σ. ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ 《Ο ΑΝΑΤΕΛΛΩΝ ΗΛΙΟΣ》 ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι η διάδοση του παραδοσιακού Καράτε και συγκεκριμένα του Shotokan που αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα στυλ Καράτε παγκοσμίως.

Η πολυετή εμπειρία των προπονητών σε συνδυασμό με τις άρτιες -ευρωπαϊκών προδιαγραφών- εγκαταστάσεις (200 τ.μ) επιτυγχάνουν στα μέγιστα τον σκοπό μας.

Η σχολή,η οποία είναι η μεγαλύτερη στον Πειραιά στεγάζεται στον 4ο όροφο στην Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου 16 σε απόσταση μόλις ένα στενό από το Δημοτικό Θέατρο.

Με την εγγραφή για τους μικρούς μας φίλους έως 12 ετών δώρο η στολή του καράτε.