Η Kate Hudson χρησιμοποιεί αυτή τη μοναδική συνταγή για να φτιάξει σπιτικά ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτα πέστο.

«Είμαι Ιταλίδα» λέει η ίδια  «οπότε κάθε είδος ζυμαρικού κάνει το DNA μου να χορεύει». Αλλά το καλύτερο για τα αγαπημένα της ζυμαρικά είναι η ευκολία με την οποία τα φτιάχνει!

Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή για τα αγαπημένα χειροποίητα ζυμαρικά ολικής αλέσεως της Kate Hudson με σάλτσα πέστο η οποία έχει μεγάλη θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες.

Υλικά για τα χειροποίητα ζυμαρικά

  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό

Εκτέλεση

  • Σε μπολ, προσθέστε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και βάλτε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο και το νερό.
  • Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και μόλις δείτε ότι σχηματίζεται ένα ζυμάρι, ζυμώστε με τα χέρια σας για περίπου 5 λεπτά.
  • Αν το ζυμάρι είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο νερό.
  • Σχηματίστε μια μπάλα με το ζυμάρι και τυλίξτε το σε μια μεμβράνη.
  • Τοποθετήστε μέσα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
  • Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι ή σιμιγδάλι και ανοίξτε
  • το ζυμάρι σας με πλάστη έτσι ώστε να έχετε ένα πολύ λεπτό φύλλο.
  • Πιάστε τη μία πλευρά του -καλά αλευρωμένου- φύλλου και τυλίξτε την προς το κέντρο.
  • Επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη πλευρά.
  • Κόψτε το ζυμάρι σε λεπτές λωρίδες
  • Βράστε νερό με αλάτι και προσθέστε τα ζυμαρικά. Βράστε για περίπου 3 λεπτά και όχι παραπάνω.
  • Σερβίρετε με το πέστο (ή όποια άλλη σάλτσα σας αρέσει)!

Συνταγή για πέστο βασιλικού

Υλικά (για περίπου 500 ml)

  • 3 – 4  σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
  • 3 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • 50 γρ. σουσάµι ή κουκουνάρι
  • 80 γρ. τριµµένη γραβιέρα της αρεσκείας µας,
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  • Βάζετε το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάτε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν.
  • Προσθέτετε λίγο αλάτι γιατί η γραβιέρα είναι αλμυρή, πιπέρι και το σουσάμι ή το κουκουνάρι και ανακατεύετε.