Έχεις βαρεθεί το επίμονο λίπος στην κοιλιά που απλά δεν κουνιέται από εκεί; Δεν είσαι μόνη! Πολλές από μας δυσκολευόμαστε να κάψουμε το λίπος, αλλά τα καλά νέα είναι ότι με αφοσίωση και σωστές ασκήσεις, μπορείς να έχεις μια σημαντική πρόοδο σε μόλις μια εβδομάδα. Εδώ είναι μερικές αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος της κοιλιάς και να αποκτήσεις τη λεπτή μέση που ονειρεύεσαι.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Οι προπονήσεις HIIT είναι γνωστές για τις ικανότητές τους στην καύση λίπους. Περιλαμβάνουν σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης που ακολουθούνται από μικρές περιόδους ανάπαυσης. Αυτή η προσέγγιση ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και τον μεταβολισμό σου, καίγοντας θερμίδες και λίπος, συμπεριλαμβανομένου αυτού γύρω από την κοιλιά σας.

Σανίδες

Οι σανίδες είναι μια φανταστική άσκηση ενδυνάμωσης του πυρήνα που εμπλέκει όλους τους μυς της κοιλιάς. Κράτα τη θέση σανίδας για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό, αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκεια καθώς θα δυναμώνεις.

Ανυψώσεις ποδιών

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια σου κάτω από τους γοφούς σου για υποστήριξη. Σήκωσε τα πόδια σου από το έδαφος, κρατώντας τα ίσια και κατέβασέ τα αργά χωρίς να τα αφήσεις να αγγίξουν το πάτωμα. Αυτή η άσκηση στοχεύει στους κάτω κοιλιακούς μυς.

Ποδήλατο χωρίς ποδήλατο

Ξάπλωσε ανάσκελα, φέρε τα γόνατά σου προς το στήθος και μιμήσου την ποδηλατική κίνηση ενώ αγγίζεις τον αγκώνα σου στο αντίθετο γόνατο. Αυτή η άσκηση εμπλέκει τόσο τον άνω όσο και τον κάτω κοιλιακό μυ.

Καρδιαγγειακές ασκήσεις

Ενσωματώστε στη ρουτίνα σας ασκήσεις cardio όπως τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι. Αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν στην καύση του συνολικού σωματικού λίπους, συμπεριλαμβανομένου του επίμονου λίπους γύρω από την κοιλιά. Με άλλα λόγια βάλε την αερόβια άσκηση στη ζωή σου!

Για να δείτε τα καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα, συνδυάστε αυτές τις ασκήσεις με μια ισορροπημένη διατροφή, σωστή ενυδάτωση και επαρκή ύπνο. Η συνέπεια είναι το κλειδί, γι’ αυτό τήρησε τη ρουτίνα σου και σε μόλις μία εβδομάδα, θα δεις τα αποτελέσματα να διαγράφονται στην κοιλιά σου! Εκεί ακριβώς που θα αρχίσεις να νιώθεις κούραση, η όψη σου στον καθρέφτη θα είναι το boost για να τα δώσεις όλα!

Διάβασε επίσης:

Σταθερό βάρος: Η πρωτεΐνη είναι ο μοναδικός σου σύμμαχος!