«Τι είναι θηλυκότητα:»; Φαίνεται σα να είναι μία ερώτηση ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες και απόψεις. Και συνήθως οι πρώτες απαντήσεις συγκεντρώνονται γύρω από την εξωτερική εμφάνιση μίας γυναίκας, τα ρούχα, το  make-up, τα παπούτσια και τις τσάντες. Κι’  όμως… ένα ελαφρύ λίκνισμα, ένα παιχνίδισμα των μαλλιών, ένα απαλό χάδι στο σώμα σου υπό τους ήχους της αγαπημένης σου, χαρούμενης μουσικής είναι αρκετά για να σε βρουν οι απέναντί σου γοητευτική αλλά να το πιστέψεις και η ίδια.  Όπως πιστεύει και η Marina Rinaldi πρέπει καθημερινά να ξυπνάς το θηλυκό μέσα σου, τη χαρά της ζωής, για να ξυπνήσεις την ίδια τη ζωή!

Μια γυναίκα με θηλυκότητα αγαπά και φροντίζει τον εαυτό της και το σύντροφό της, παραμένει ανοιχτή και διαθέσιμη στον άνθρωπο της ζωής της να την αγαπήσει, να τη φροντίσει και να την προστατέψει, είναι θετική και  χαρούμενη, επικοινωνιακή με διάθεση προσφοράς και βέβαια χρησιμοποιεί την υψηλή της διαισθητική αντίληψη για να αντεπεξέλθει στις καθημερινές αντιξοότητες.

«Υπάρχει ένα μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλες τις γυναίκες της Marina Rinaldi: Η μόδα έχει… πλάκα, οπότε αγκαλιάστε τη θηλυκότητα σ’ όλες της τις μορφές, με χαρά. Και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να παρασυρθεί και να βιώσει τη διασκέδαση και την περιπέτεια», εξηγεί η σχεδιάστρια, που βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων της διεθνούς σκηνής, με τη σειρά της ROKSANDA.

Για τη Roksanda η θηλυκότητα είναι ατρόμητη, δυναμική και θυμίζει γλυπτική, και όλα αυτά ορίζονται από έντονες αποχρώσεις όπως το βουργουνδί, η ώχρα, το ροζ, το κόκκινο και το μαύρο, τα οποία σε συνδυασμό με τις χρωματικές αντιθέσεις γίνονται ποίηση.

Η Marina Rinaldi έχει επιλέξει τη Roksanda Ilinčić ως guest designer για τις δύο επόμενες σεζόν. Το ντεμπούτο για την capsule συλλογή που δημιουργήθηκε από τη σχεδιάστρια – γεννημένη στη Σερβία, που ζει τώρα στο Λονδίνο – παρουσιάστηκε στο Παρίσι κατά την εβδομάδα υψηλής ραπτικής, αλλά τα σχέδια της συλλογής ήταν διαθέσιμα και στο showroom του brand, ώστε να τα δουν οι επαγγελματίες του χώρου κατά την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Η έμπνευση γι’ αυτή την πρώτη συνεργασία προέρχεται από τα έργα του Frank Stella, ένα από τα πιο διακεκριμένα πρόσωπα στον χώρο της μινιμαλιστικής τέχνης στα τέλη του 20ου αιώνα, μια ιδέα που η σχεδιάστρια έχει εξελίξει σε μια δυναμικότητα των αντιθέσεων, βασισμένη στο χρώμα.

Οι σιλουέτες είναι επιβλητικές, με σοφιστικέ όγκους και το ύφασμα πέφτει απαλά στο σώμα και τονίζεται από μαλακές μακριές λωρίδες υφάσματος που ξεκινούν από το λαιμό και ξεδιπλώνονται μέχρι τους γοφούς.

Και αυτές οι υφασμάτινες κορδέλες είναι ακριβώς το στοιχείο που ενέπνευσε το στήσιμο της παρουσίασης, η οποία αναπτύσσεται γύρω από ένα κέντρο που καταλαμβάνεται από ένα ελικοειδές ροζ μεταλλικό στοιχείο.

Ένα ακόμη πρωταγωνιστικό στοιχείο του project είναι τα πλεκτά, που έχουν σχεδιαστεί από τη Roksanda σε συνέχεια της επεξεργασίας αυθεντικών γεωμετριών.

Τα γνήσια πλεκτά παλτό είναι το προσωπικό της αφιέρωμα στην τεχνογνωσία του ομίλου Max Mara, στην οποία ανήκει και η Marina Rinaldi.

Η κομψότητα είναι κομμάτι της ερωτεύσιμης, θηλυκής πλευράς μας. Μπορεί η λέξη κομψότητα να παραπέμπει σε πολύ σικάτες γυναίκες αλλά ουσιαστικά δεν συνδέεται απόλυτα μόνο με ένα πολύ καλό ντύσιμο και ψηλοτάκουνα, ή τα λίγα περιττά κιλά.

Μην ξεχνάτε πως θηλυκότητα, ισχυρή προσωπικότητα, δυναμισμός, μυστήριο είναι κάποια από τα στοιχεία που όλες έχουμε και μας κάνουν ερωτεύσιμες. Μία θηλυκή γυναίκα είναι και μια ερωτεύσιμη γυναίκα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ ακόμη και στις πλέον δύσκολες στιγμές.

H Marina Rinaldi διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον όμιλο DiL Fashion Group.