Το ότι το Tesla Model S είναι σχεδόν ό,τι κοντινότερο σε “αυτόνομο” όχημα αυτή τη στιγμή, το ξέρουμε και το ξέρετε. Το ότι ένα αυτόνομο όχημα απλά διευκολύνει την οδήγηση για τον οδηγό του αλλά συνεχίζει να απαιτεί την επέμβασή του σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, και πάλι είναι γνωστό… ίσως όχι για όλους όμως, όπως τον παρακάτω κάτοχο Model S που θα δείτε στο video.

Ο εν λόγω οδηγός, λοιπόν, “πιάστηκε” να… τον ψιλοπαίρνει (τον ύπνο) ενώ είχε πέσει σε μποτιλιάρισμα, τουλάχιστον έτσι φαίνεται στο video. Και μην απορείτε για το πως συνέβη αυτό. Το Tesla Model S είναι σχεδιασμένο ώστε, όταν ενεργοποιήσετε το ‘Autopilot’ mode, να κυκλοφορεί πρακτικά μόνο του. Ελέγχει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ελέγχει εάν βρίσκεται εντός των διαγραμμίσεων της λωρίδας του και αναλόγως ρυθμίζει την ταχύτητά του και σταματά τελείως αν χρειαστεί, χωρίς να κάνει κάτι ο οδηγός του.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι ο τελευταίος μπορεί να… κοιμάται. Σε περίπτωση που κάτι πάει πολύ στραβά στο δρόμο, το όχημα έχει περιορισμένη δυνατότητα αντίδρασης, οπότε θα χρειαστεί η ανθρώπινη επέμβαση φυσικά, ειδικά αν πρέπει να γίνει γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης. Υπάρχει πάντα η περίπτωση το video να είναι fake, αλλά τα… κρούσματα με το Tesla Model S είναι αρκετά τους τελευταίους μήνες και αυξάνουν τις πιθανότητες να πρόκειται για ακόμη ένα από αυτά…