Χάρη στην τεχνολογία η ζωή μας γίνεται καθημερινά πιο εύκολη (μπορεί και όχι, προχωράμε). Πραγματικά, χιλιάδες τεχνολογικές εφευρέσεις έχουν διευκολύνει την καθημερινότητά μας και έχουν μειώσει το χρόνο που καταναλώναμε σε βαρετές δουλειές. Είναι λογικό λοιπόν να ενθουσιαζόμαστε κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ένα καινούργιο gadget ή συσκευή που προορίζεται να μας λύσει τα χέρια ή να ομορφύνει τη ρουτίνα μας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η Consumer Electronics Show 2020, η διεθνής έκθεση τεχνολογίας που κάθε χρόνο φιλοξενεί μερικά από τα πιο καινοτόμα προϊόντα και ιδέες. Εμείς κάνοντας μια βόλτα, συναντήσαμε το «επιστημονικό εργαστήρι» της P&G και ανακαλύψαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα.

Από το 2019 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, τόσο το «επιστημονικό εργαστήρι» P&G LifeLab όσο και τα προϊόντα της Procter & Gamble, έχουν αποσπάσει πλήθος διακρίσεων, τόσο από το κοινό όσο και από τους συντάκτες που παραβρέθηκαν, ενώ παράλληλα το περιοδικό “Exhibitor” τo κατέταξε μεταξύ των «20 κορυφαίων εκθεσιακών κέντρων της έκθεσης». «Προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα ευκολότερη και πιο ευχάριστη, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας. Στο πλαίσιο του CES μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε εμπειρίες που επαναπροσδιορίζουν τις προσδοκίες των καταναλωτών σε σχέση με τα προϊόντα που χρησιμοποιούν καθημερινά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος David Taylor.

Η μαγική οδοντόβουρτσα

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B iO έχει επανασχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και διαθέτει μαγνητική κίνηση, χωρίς τριβή, που κατανέμει την ενέργεια ομοιόμορφα στο βουρτσάκι, δημιουργώντας επαναστατικές μικρο-δονήσεις. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι έχεις μια ομαλή, σχεδόν επαγγελματική, εμπειρία καθαρισμού των δοντιών σου.

Ο οικιακός σου βοηθός

Πες αλήθεια, πόσες φορές σου έχει τύχει να πας τουαλέτα και να προσέξεις μέτα ότι έχει τελειώσει το χαρτί; Τώρα μπορείς με μια μόνο εντολή από το κινητό σου να ειδοποιήσει το RollBot της Charmin, το πρώτο στην κατηγορία του ρομπότ, το οποίο θα σου φέρει ένα καινούριο ρολό χαρτιού, σε αντικατάσταση του προηγούμενου που μόλις τελείωσε.

Η πάνα που ξέρει τι θέλει το μωρό σου

Νομίζω ότι όσες φίλες μου έχουν παιδιά πρέπει να το έχουν ήδη παραγγείλει. Τα Pampers παρουσίασαν την τεχνολογία Lumi, ένα επαναστατικό ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας που συνδυάζει δεδομένα που αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας έτσι τους γονείς να «προβλέψουν» τις ανάγκες του μωρού. Θα ξέρεις ότι πρέπει να φάει πριν καν κλάψει. Τρομερό;

Το έξυπνο αποσμητικό χώρου

Το AIRIA είναι το πρωτοποριακό αρωματικό χώρου που μέσω ειδικής τεχνολογίας, σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τα εκλεπτυσμένα αρώματα που διαχέει, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Το προσωπικό σου photoshop

Το σύστημα φροντίδας του δέρματος Opte, ο πρώτος εξατομικευμένος φορητός εκτυπωτής inkjet που σκανάρει, εντοπίζει και διορθώνει τις ατέλειες βελιώνοντας την όψη του δέρματος, για να αναδείξει τη φυσική ομορφιά, καθημερινά.

Το θερμαινόμενο ξυραφάκι

Άντρες ήδη ζηλεύουμε! Το Heated Razor από τη GilletteLabs, είναι η νέα μηχανή ξυρίσματος που παράγει άμεση θερμότητα μέσω μιας θερμαινόμενης ράβδου, προσφέροντας σε όλη τη διάρκεια του ξυρίσματος αίσθηση περιποίησης αντίστοιχη με αυτή μιας ζεστής πετσέτας.