Η μπύρα είναι απολαυστική είτε την πίνεις παγωμένη, είτε τη χρησιμοποιείς στη μαγειρική. Άλλωστε εδώ και αρκετούς αιώνες οι άνθρωποι γνώριζαν τις ευεργετικές της ιδιότητες. Όπως ήδη είναι γνωστό, η μπύρα κυκλοφορεί με αλκοόλ ή χωρίς θερμίδες και μπορεί στη δεύτερη περίπτωση να την απολαύσεις χωρίς τύψεις.

Οι ερευνητές έχουν συσχετίσει τη μπύρα με τα οφέλη για την αποτροπή του κινδύνου εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου και την πιθανότητα εμφράγματος.

Η μπύρα μειώνει τις πέτρες στα νεφρά λόγω της έντονης διούρησης, ενισχύει την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου, προφυλάσσει από το εγκεφαλικό, αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες και το καρκίνο του στήθους στις γυναίκες. Επίσης, δυναμώνει τα οστά και τα μαλλιά ενυδατώνει το δέρμα και εξαφανίζει την πιτυρίδα, κάνοντας τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Η μπύρα περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα καθώς και μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, ασβέστιο και βιταμίνη Β και πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ (ένα κουτί μπύρας για τις γυναίκες και δύο maximum για τους άνδρες σε ημερήσια βάση).

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής η FIX την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου διοργανώνει ένα street event στο πεζόδρομο της οδού Δραγάτση στον Πειραιά σε συνεργασία με την  Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία και  την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τα ως άνω οφέλη.

Πέρα από την ενημέρωση από διαιτολόγους και διατροφολόγους η συνέργεια περιλαμβάνει δωρεάν  σωματομετρήσεις, ενημερώσεις, διατροφικές συμβουλές, outdoorfitness δραστηριότητες, ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα για να μάθουμε εν τω βάθει όλα τα οφέλη της μπύρας.

Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μια δροσερή μπύρα χωρίς θερμίδες και αλκοόλ καθώς γεύση και απόλαυση πάνε πακέτο ( 14 θερμίδες ανά 100 ml).

Θα πας, θα ενημερωθείς και θα διασκεδάσεις χωρίς να χαλάσεις ένα ευρώ καθώς η εκδήλωση είναι δωρεάν.