Είτε είστε ερασιτέχνης αθλητής, είτε επαγγελματίας, είτε απλά θέλετε να ελέγχετε το σωματικό σας βάρος και να γνωρίζετε επακριβώς πως συμπεριφέρεται το σώμα σας, μια ηλεκτρονική ζυγαριά της Oserio είναι το “πολυεργαλείο” που θα σας καλύψει! Αρκετά μοντέλα από τη γκάμα της Oserio βρέθηκαν στα χέρια μας και σας τα παρουσιάζουμε καθώς είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, έτοιμα να καλύψουν απλές ή σύνθετες ανάγκες σας.

cof

Στο video που ακολουθεί θα δείτε τα μοντέλα MTG-305, BTG-365, BLG-261, FEG-113, FLG-756 αλλά στη γκάμα της εταιρείας υπάρχουν πολλά ακόμα και σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας καλύπτει. Είναι ζυγαριές με ηλεκτρονική οθόνη που μπορούν να συνδεθούν μέσω Bluetooth με το κινητό σας για να έχετε τα δεδομένα διαθέσιμα και εκεί και μπορούν να μετρήσουν, εκτός από το σωματικό σας βάρος φυσικά, τα εξής:

  • Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI)
  • Βασικός Μεταβολισμός
  • Ποσοστό Λίπους
  • Σπλαχνικό Λίπος
  • Υγρά Σώματος
  • Οστική Μάζα
  • Μυική Αναλογία
  • Βιολογική Ηλικία

cof

Αν τα παραπάνω δε σας “λένε” τίποτα, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε ένα καινούριο κόσμο. Το σωματικό βάρος από μόνο δε μπορεί να περιγράψει πλήρως τη σωματική σας κατάσταση, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Αν ασκείστε τακτικά και ειδικά αν έχετε συγκεκριμένους στόχους, διατήρησης βάρους, λίπους, μυικής μάζας σε συγκεκριμένα επίπεδα, τότε δύσκολα θα τα καταφέρετε χωρίς μια τέτοια ζυγαριά. Στο ίδιο σωματικό βάρος, μπορεί το λίπος σας να έχει αυξηθεί και αυτό να είναι ορατό ή να το αισθάνεστε, αλλά μια απλή ζυγαριά να μη μπορεί να σας το δείξει. Η αύξηση λίπους ενώ το βάρος σας μένει σταθερό, σημαίνει αυτόματα και απώλεια μυικής μάζας, κάτι το οποίο είναι σίγουρα αρνητικό για το σώμα σας. Μειώνεται η σωματική σας δύναμη και η αντοχή, αλλά το βάρος σας μένει σταθερό και ίσως θεωρείτε πως δεν κάνετε κάτι λάθος.

cof

Με τακτικές μετρήσεις μέσω των ζυγαριών της Oserio, μπορείτε να γνωρίζετε την πορεία του σωματικού σας βάρους αλλά ταυτόχρονα να γνωρίζετε το ποσοστό της μυικής σας μάζας, το ποσοστό του λίπους (που δε πρέπει να ξεπερνάει το 20% σε γενικές γραμμές), το BMI που σας δείχνει αν έχετε περάσει τις γραμμές που χωρίζουν το “κανονικό” από το υπέρβαρο σώμα, την οστική σας μάζα αλλά και το ποσοστό υγρών στο σώμα σας, το οποίο μεταβάλλεται εύκολα και μπορεί να σας μπερδέψει εύκολα αν απλά μετράτε το σωματικό βάρος σας. Ακόμα και οβασικός σας μεταβολισμός είναι πολύ σημαντικό μέτρο καθώς σας δείχνει τις καύσεις που κάνετε σε καθημερινή βάση και το πόσες θερμίδες χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος σας, ή να το μειώσετε. Με μερικούς απλούς υπολογισμούς και τακτικές μετρήσεις στη ζυγαριά, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας με αξιοσημείωτη ακρίβεια, αρκεί να ξέρετε πόσες θερμίδες καίτε και πόσες προσλαμβάνετε μέσω του φαγητού και του ποτού σας. Φυσικά, στην εξίσωση αυτή, σημαντικό ρόλο παίζει και ένα fitness tracker όπως αυτά της Polar, που επίσης διατίθονται στην Ελλάδα και τα έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν.

Οι ζυγαριές της Oserio διατίθονται στην ελληνική αγορά μέσω της Science Technologies και θα τις βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής και στο http://www.sciencemarket.gr/el/shop

 

=============================================================

cof

cof

cof

cof