Δικέφαλα είναι εύκολα. Τρικέφαλα όμως σαν τον Arnold το λες και πρόκληση…

Καταρχάς να υπογραμμίσω πως γυμναστήριο ΔΕΝ πάμε μόνο πριν το καλοκαίρι αλλά όλο τον χρόνο. Αν πηγαίνεις ένα πριν για να βγεις στην παραλία, σόρυ αλλά δεν θα πετύχεις και πολλά γιατί το μυστικό σε κάθε εκγύμναση είναι η συνέπεια και η συνέχεια. Οπότε ξεκίνα από τώρα τις προπονήσεις!

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα τρικέφαλα. Το μυ που ουσιαστικά είναι αυτός που θα γεμίσει το μανίκι και κάνει το χέρι να αλλάζει σε τρία κομμάτια. Μπορείς να το «χτυπήσεις» είτε στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο. Διάβασε λοιπόν παρακάτω πως θα αποκτήσεις το… πέταλο αλόγου στο πίσω μέρος του χεριού του

-Βρες τα βάρη σου

Η πρώτη βασική αρχή. Δεν βάζουμε κόντρα ποιος θα σηκώσει τα περισσότερα ποτέ. Μπορεί το βάρος σου για τα τρικέφαλα να είναι στα 10 κιλά με αλτήρες. Μπορεί και 8 ή… 28. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το κατάλληλο βάρος που θα εκτελέσεις την άσκηση σωστά.

-Βάλε ένταση στις προπονήσεις σου

Η λογική «κάνω 4 σετ των 8» θα σε οδηγήσει σε πλατό με μαθηματική ακρίβεια. Πλατό είναι το σημείο που μένεις στάσιμος. Η ένταση θα κάνει τον μυ να… τρελαθεί. Προσπάθησε να βάλεις στην στραβόμπαρα για γαλλικές πιέσεις όσα κιλά μπορείς να κάνει πχ. 4 επαναλήψεις. Κάνε 7 σετ των 4 με ξεκούραση 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ. Μην φοβάσαι να βάλεις λιγότερα κιλά αν δεις πως δεν γίνεται να τελειώσεις το σετ. Δεν βάζουμε είπαμε διαγωνισμό!

-Αγάπα τα supersets

Προσπάθησε να μην στοχεύεις μόνο μια μυϊκή ομάδα γενικά. Όταν τελειώσεις τις πιέσεις με αλτήρες κάνε αμέσως ένα σετ για δικέφαλα. Θα πετύχεις μεγαλύτερη αιμάτωση στην περιοχή. Φαντάσου το όπως μου του είχε εξηγήσει ένας γυμναστής παλαιότερα: Ένα φορτηγό μεταφέρει το αίμα στην περιοχή που γύμνασες. Αν «χτυπήσεις» ένα μυ που είναι κοντά, θα χρειαστούν 2 φορτηγά για να μεταφέρουν το αίμα στην περιοχή. Τότε είναι και το σημείο που θα πετύχεις και την μεγαλύτερη κορύφωση.

-Γυμνάζεις τρεις κεφαλές

Πολύ βασική αρχή είναι το γεγονός πως είναι τρεις οι μεριές στο τρικέφαλο, όπως καταλαβαίνεις από το όνομα. Την μέσα κεφαλή, την έξω κεφαλή και την μακρά. Δεν πρέπει πχ να κάνεις μόνο εκτάσεις με αλτήρες πίσω από το κεφάλι (μέσα κεφαλή) και να αφήνεις αγύμναστη μια άλλη.

-Οι κλασσικές ασκήσεις

Βυθίσεις, γαλλικές με στραβόμπαρα, πιέσεις σε ίσιο πάγκο με κλειστή λαβή, πιέσεις με αλτήρες πίσω από το κεφάλι και τροχαλία. ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ!

Μεγάλη προσοχή: Όταν κάνεις τρικέφαλα δεν λυγίζεις αγκώνες, δεν βάζεις βάρη που δεν μπορείς να σηκώσεις και προσπάθησε να εκτελέσεις το πρόγραμμά σου με συνέπεια!

Θα επανέλθουμε και με άλλα tips…