Άντρες είμαστε, οπότε ας είμαστε ειλικρινείς. Πηγαίνουμε στο γυμναστήριο για να φτιάξουμε μούσκουλα και να κάνουμε καμάκι. Πολλοί προσπαθούν, λίγοι τα καταφέρνουν. Και ήρθε η ώρα να γίνεις ένας από αυτούς.

Αν πάντως ρωτάς εμένα, μην αφήνεις την προπόνηση σε δεύτερη μοίρα για να κάνεις τον Καζανόβα. Το κάθε πράγμα στο σωστό timing. Και προπαντός… μην κάνεις σαν λιγούρης!

-Φτιάξε το υπέδαφος

Δεν βγαίνεις παγανιά και όποια βρεις. Σιγά-σιγά. Αν εντοπίσεις μια κοπέλα που σου αρέσει στα βάρη, μην κάνεις σαν λιμασμένος. Χαμογέλα της, κάνε ένα eye contact και πίστεψέ με όταν θα χρειαστεί συμβουλές για μια άσκηση θα έρθει εκείνη σε σένα.

-Μην διακόπτεις την άσκησή της

Θα στο θέσω έτσι: Θα σου άρεσε εσένα να στο κάνουν την στιγμή που κάνεις προσωπικό ρεκόρ στον πάγκο; Όχι! Θες να γίνεις ο σπαστικός που της έκοψε την φόρα; Όχι!

-Να είσαι αυθεντικός

Αν βλέπεις μια κοπέλα που λιώνει στο μηχάνημα για τους γλουτούς, μην πας να της πεις «πολύ ωραίοι γλουτοί». Για να λιώνει εκεί τόση ώρα, αυτό σημαίνει πως είναι το αδύνατο σημείο της. Και ρεζίλι θα γίνεις και θα της θυμίσεις ότι οι γλουτοί της θέλουν δούλεμα (λιώσε στα squat κοπελιά…).

-Μην κάνεις τον πολύξερο

Γυμναστής δεν είσαι προφανώς. Μην γίνεις λοιπόν ο wannabe γυμναστής και πας από πάνω της και κάθε 15 δευτερόλεπτα δίνεις συμβουλές. Όλοι αντιπαθούν τον… πολυξερίδη. Εγώ προσωπικά δεν θέλω όταν κάνω μια άσκηση, ακόμη και λάθος, να μου το λένε την ώρα που την εκτελώ. Ή κάθε 5 δευτερόλεπτα. Πετάω βαράκι. Η κοπέλα δεν θα πετάξει το κινητό της πάντως…

-Εννοείται ΠΩΣ ΔΕΝ αγγίζεις

«Με το στόμα μάρα, μάρα, με τα χέρια κουλαμάρα». Ξέρεις την παροιμία; Δέξου την, χώνεψέ την και κράτα τα χέρια σου για τα βάρη.

-Όχι επίδειξη

Τρικέφαλα σαν πέταλο αλόγου; Ωραίος! Δικέφαλα που βγάζουν μάτι; Μπόμπα! Μην τα σφίγγεις όμως όταν της μιλάς. Μην το κάνεις ποτέ. Ούτε στην παραλία. Πραγματικά ποτέ.

-Μην μουγγανάς

Είναι δύσκολο, το ξέρω. Πως αλλιώς να σηκώσεις τα βάρη του Mr.Olympia; Πνίξε τον θόρυβο King Kong που θες να βγάλεις και προσπάθησε να είσαι λίγο πιο ήσυχος.