Χωρίς μεγάλες ελπίδες για ιδιαίτερες αλλαγές που θα ανανέωναν το ενδιαφέρον του κοινού ξεκινάει αυτή την Κυριακή 20/03 παραδοσιακά από την Αυστραλία το πρωτάθλημα της Formula 1. Με τις ριζικές αλλαγές να περιμένουν για του χρόνου ( επιφυλάσσομαι για αναλυτικό άρθρο) κρατάμε μικρό καλάθι για το πόσο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό θα είναι το πρωτάθλημα και φέτος, τουλάχιστον στην κορφή, μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας της Mercedes. Πάμε να δούμε εν τάχει τις ομάδες, τους οδηγούς και το πρόγραμμα για φέτος ελπίζοντας πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούμε και μέσα στη χρονιά με το πρωτάθλημα.

 

Mercedes ,οδηγοί L. Hamilton-N. Rosberg

Οι περσινοί πρωταθλητές οδηγών (με τον Hamilton) και κατασκευαστών, εκμεταλλευόμενοι την σταθερότητα στους κανονισμούς, το μεγάλο μπάτζετ και την δυνατότητα να φτιάξουν και να εξελίσσουν από κοινού σασί και κινητήρα δείχνουν ότι και φέτος θα έχουν το πάνω χέρι. Σε αυτήν την περίπτωση ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο Rosberg θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός μέχρι τέλους…

 

Ferrari, οδηγοί S.Vettel-K. Raikkonen

Εδώ η υπόθεση θυμίζει λίγο της ιστορία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ ( με όλο το σεβασμό για τον δικέφαλο) που όλο «ερχόταν» στην Α’ Εθνική μετά τον υποβιβασμό της και τελικά βγήκε…δεύτερη. Από το τελευταίο πρωτάθλημα το 08′ και κάθε χρόνο ακούμε για την ώρα της Scuderia που «έρχεται» αλλά δεν φτάνει… Οι δοκιμές πάντως έδειξαν ότι μάλλον έχει βελτιωθεί και μπορεί να αποτελέσει μόνιμη απειλή για την Mercedes και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία μια τελευταία εντυπωσιακή παράσταση από τον Kimi..

Williams-Mercedes, οδηγοί V.Bottas-F.Massa

Η συμπάθεια όλων εμάς των κλασικών και αντικομφορμιστών (και εγώ θέλω μια 438 Spider αλλά βαριέμαι λίγο να τους υποστηρίζω στην Formula 1) θέλει να εδραιώσει την θέση της στα ψηλά και να πετύχει και πάλι μια νίκη μετά την επική εμφάνιση του Maldonado το 12′. Ευχή όλων μας να τα καταφέρει (και αν είναι με το πουλέν του evoparadise τον Bottas ακόμα καλύτερα..)

 

Red Bull-TAG Heuer, οδηγοί D.Ricciardo-D.Kvyat

Όχι αγαπητέ αναγνώστη δεν έκανες λάθος,TAG Heuer, οι Ελβετοί που φτιάχνουν τα ρολόγια. Μετά από τα προβλήματα που προέκυψαν πέρσι στην συνεργασία Red Bull και Renault λόγω των προβλημάτων απόδοσης και αξιοπιστίας των κινητήρων της τελευταίας, φέτος η Red Bull δέχτηκε με βαριά καρδιά (και έλλειψη άλλης εναλλακτικής) να ξαναφορέσει τους γαλλικούς κινητήρες, απλά ορκίστηκαν να μην ξαναπροφέρουν το όνομα Renault φέτος οπότε δέχτηκαν μια γενναιόδωρη χορηγία από την TAG Heuer και έδωσαν την ονομασία της στους κινητήρες. Το μονοθέσιο τους (όπως και κάθε μονοθέσιο που φτιάχνεται από τον Adrian Newey ή υπό την επίβλεψή του) θα είναι κορυφαίο, για τους κινητήρες της Renault διατηρούμε τις αμφιβολίες μας.

 

Force India- Mercedes,οδηγοί S.Perez-N.Hulkenberg

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο ( τι έκπληξη) ινδός V.Mallya αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ομάδα είναι οικονομικά στριμωγμένη, αλλά αυτό συμβαίνει εδώ και 2-3 χρόνια, κάθε χειμώνα ακούμε πως η ομάδα θα πουληθεί ή θα βάλει λουκέτο αλλά κάθε χρόνο τα καταφέρνει και με αξιοπρεπή αποτελέσματα. Το ίδιο αναμένουμε και φέτος.

 

Στο Δεύτερο μέρος θα δούμε τις υπόλοιπες ομάδες καθώς και το ημερολόγιο των αγώνων.