Η πρώτη φορά που έκανα camping, ήταν το 2014. Δεύτερη φορά δεν έχω. Όχι γιατί δεν μου άρεσε η φάση της σκηνής, αλλά γιατί δεν είναι όλα για όλους πρώτον, και δεύτερον δεν είχα μαζί μου ορισμένα απαραίτητα. Στην Ελλάδα, μπορείς να βρεις εξαιρετικά οργανωμένα camping, που σου παρέχουν πολλές πολυτέλειες και εννοείται ένα καθαρό περιβάλλο, αλλά υπάρχει και το ελεύθερο. Εκεί, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, γι’αυτό αν είναι η πρώτη φορά που θα πας, δεν στο συνιστώ.

Για να είσαι like a boss στις διακοπές, χρειάζεται εκτός από την σκηνή φυσικά, να πάρεις κάποια πολύ αναγκαία πράγματα μαζί. Πολύ αναγκαία όμως. Γι’αυτό σου έφτιαξα μια λίστα για να ξέρεις και ποια είναι και που θα τα βρεις και μετά από αυτό, αν με ακούσεις, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ξεκινάμε:

1. Σκηνή. Οκ, προφανώς θα μου πεις. Αλλά εγώ θα σου πω ποια είναι η καλύτερη για να έχεις μαζί σου. Βρήκα λοιπόν την οικογενειακή σκηνή, που χωρίζεται σε δύο δωμάτια, τέσσερα παράθυρα και χωλ και διαθέτει τρεις εισόδους. Αρχοντιά, όχι αστεία.

σκηνή

2. Sleeping bag. Ο ύπνος μπορεί να γίνει απολαυστικός, αρκεί να κοιμάσαι στο κατάλληλο στρώμα. Αντί για τα κλασικά που κουβαλούν όλοι μαζί τους, δες ΕΔΩ την υπέροχη πατέντα που μπορείς να αγοράσεις και να χαρείς ξάπλες.

3. Φαρμακείο. Δεν λέω να κουβαλήσεις ολόκληρο βαλιτσάκι, αλλά σίγουρα όσα είναι για την καταπολέμηση τσιμπημάτων και εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Πάμε στον περαιτέρω εξοπλισμό:

4. Καρεκλάκι. Όπωσδήποτε όμως. Εγώ είχα κάνει το λάθος να μην έχω μαζί μου, και από ένα σημείο και μετά είχα πόνους στην πλάτη. Θες κάποια στιγμή, να στηρίξεις το σώμα σου κάπου όταν κάθεσαι. Για να έχεις εναλλακτικές στις θέσεις της καρέκλας, τότε σου συνιστώ την hydra. Αραλίκι σωστό.

καρέκλα

5. Ψυγειάκι. Γιατί οι μπύρες και τα ούζα χρειάζονται σε κάθε σκηνή. Βέβαια η χρήση του είναι σημαντική και για τα τρόφιμα και τα φρούτα. Το φορητό ψυγείο χωρητικότητας 24Lt είναι ό,τι πρέπει.

ψυγειο

Τι γίνεται όμως με το ρεύμα;

6. Στην περίπτωση που στο σημείο όπου θα έχεις «κλείσει» την θέση για την σκηνή, δεν έχει υποδοχή για ρεύμα, τότε μπορείς να έχεις μαζί σου το πιο ιδανικό gadget του καλοκαιριού. Ο λόγος για το Sandberg Solar Power Bank XL, το οποίο «τρέφεται» από την ήλιο. Περισσότερες λεπτομέρειες, ΕΔΩ.

7. Τον φακό επίσης μην ξεχάσεις. Τα βράδια θα τον χρειαστείς σίγουρα και σε πολλές περιπτώσεις. Ενδεικτικά, σαν παρέα να έχετε μαζί σας 4-5 για να μην μείνετε χωρίς φως. Πάντως, για να έχεις συνέχεια φως και να βλέπεις και τους υπόλοιπους ανθρώπινα και χωρίς να κρατάς τον φακό συνέχεια, τότε μπορείς να βρεις το κρεμαστό φανάρι.

φανάρι

8. Σκοινιά οπωσδήποτε γιατί πρέπει κάπου να κρεμάς τα πλυμένα ρούχα ώστε να στεγνώσουν. Αν δεν πάρεις μαζί σου, δεν σε βλέπω πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι.

9. Ομπρέλα θαλάσσης. Την οποία μπορείτε να την τοποθετήσετε και μετά στην σκηνή για να κάθεστε από κάτω, αν δεν είστε φυσικά όλη μέρα στην παραλία. Γι’αυτό μπορείς να έχεις μαζί την Creta με εξαερισμό και προστασία UV.

ομπρέλα

10. Πολλά αντηλιακά. Σε οποιδήποτε camping και να πας, θα είσαι πολλές ώρες στην έκθεση του ήλιου, γι’αυτό οπωσδήποτε μαζί σου να έχεις αντηλιακά και για σώμα και για πρόσωπο.