Με την καθιέρωση των selfie φωτογραφήσεων, τα selfiesticks έχουν γίνει και αυτά μέρος… του παιχνιδιού. Μπορεί να πρόκειται για ένα άβολο αξεσουάρ για τους περισσότερους (after all δεν είναι και το καλύτερο θέαμα να κουβαλάς ένα μαρκούτσι συνέχεια μαζί σου), ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχουν κάποια χρησιμότητα ειδικά σε περιπτώσεις όπου θες να βγάλεις μία ομαδική group selfie. Τα selfie sticks παρά την ευρεία διάδοση τους, έχουν απαγορευθεί από πολλούς δημόσιους χώρους και σίγουρα δεν είναι και το πιο high-tech gadget που υπάρχει στον κόσμο, για αυτό για εκείνους που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν την selfie εμπειρία τους υπάρχει το ROAM-e!

Roam-e 1

To ROAM-e είναι ένα gadget υψηλής τεχνολογίας, το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη λήψη selfies. Αυτό το λιλιπούτειο drone πετάει συνεχώς γύρω από τον κάτοχο του και δουλειά του είναι είτε να τραβάει selfies ή να πραγματοποιεί video recording. Η συσκευή διαθέτει εξελιγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου και μπορεί άνετα να κάνει τη δουλειά του ακόμη και όταν βρίσκεται σε απόσταση ακόμη και 25 μέτρων. Επιπλέον, διαθέτει ένα Follow Me mode, το οποίο εφόσον ενεργοποιηθεί κάνει το selfie drone να ακολουθεί τον χρήστη του συνεχώς από απόσταση 3 μέτρων. Επιπλέον, μία λειτουργία που κάνει το ROAM-e να ξεχωρίζει είναι ότι επιτρέπει πανοραμικές λήψεις, κάτι που σημαίνει ότι το εν λόγω εναέριο drone μπορεί να περιστρέφεται γύρω από το χρήστη του και να πραγματοποιεί λήψεις στις 360 μοίρες.

Roam-e-3--640x360

Το ROAM-e διαθέτει μία μάλλον «basic selfie cam» με σένσορα στα 5MP, συνεργάζεται με iOS ή Android smartphones και μπορεί να πετάει περίπου για 20 λεπτά ύστερα από μία πλήρη φόρτιση 2 ωρών. Φυσικά, η τιμή του είναι λιγάκι αλμυρή, καθώς στοιχίζει περίπου 350$ και αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα μάλλον «ακριβό» high-tech παιχνίδι που προφανώς απευθύνεται στους πιο τρελούς λάτρεις των selfies που υπάρχουν εκεί έξω (σίγουρα βέβαια κάποιοι celebrities του Hollywood θα το εκτιμήσουν). Δεν ξέρουμε εάν λόγω της μάλλον πολύ υψηλής τιμής του θα βρεθούν χρήστες αν το αγοράσουν, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το ROAM-e βάζει τα selfie sticks στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας!