Στην ανανεωμένη γειτονιά του Ψυρρή, από στέκι νυχτερινής ζωής μετατρέπεται σ’ ένα urban fashion point της Αθήνας, θα εντοπίσεις το σχεδιαστικό οίκο χειροποίητων ανδρικών κοστουμιών SARTOR.

1

Εμείς επισκεφθήκαμε το χώρο πριν λίγες ημέρες, γνωρίσαμε το Θοδωρή Αργυρόπουλο και μιλήσαμε για την ιεροτελεστία του tailoring, το menstyle και τη μόδα!

Πώς ξεκίνησες το Sartor;

Στην περίπτωσή μου η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Καθώς η επιχείρηση προϋπήρχε της απόφασής μου να ασχοληθώ με την μόδα, από την παιδική μου ηλικία η δημιουργική και παραγωγική διαδικασία ήταν κάτι που με γοήτευε. Περνώντας ώρες μέσα στο ραφείο και περιτριγυρισμένος από υφάσματα, καναβατσότριχες, ψαλίδια και δαχτυλήθρες, η μυρωδιά του μαλλιού και η αίσθηση της δημιουργίας ενός μοναδικού ρούχου ήταν πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Ωστόσο, η επιλογή να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν ήταν μονόδρομος ούτε αναγκαστική συνέχεια μιας οικογενειακής υπόθεσης. Έχοντας σπουδάσει και εργαστεί για χρόνια σε μεγάλες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας, έχοντας ταξιδέψει, συναναστραφεί με κόσμο και γεμίσει τις αποσκευές μου με εικόνες και σκέψεις η απόφαση της ενασχόλησης με κάτι βαθιά δημιουργικό αποτέλεσε ώριμη συνειδητή απόφαση. Έτσι γεννήθηκε το SARTOR!

2

Ποια είναι η σχέση του κλάδου σας με τη μόδα;

O κλάδος του χειροποίητου κατά παραγγελία κοστουμιού επηρεάζεται αλλά δεν καθοδηγείται από την μόδα. Κάθε κομμάτι δημιουργείται αποκλειστικά για εκείνον που θα το φορέσει – και που το έχει παραγγείλει – υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αλλά και τις ιδιαιτερότητες του σώματος. Ανά διαστήματα δημιουργούνται νέες γραμμές και patterns που εμπνέουν αλλά η μόδα στον κλάδο μας δεν τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες όπως σε άλλα industries. Ως προς τα συλλεκτικά unique pieces που δημιουργούμε, δεν παίρνουμε ερεθίσματα τόσο από τις τάσεις αλλά από στοιχεία που μας περιβάλλουν όπως τα μεσογειακά χρώματα, το φως και τα υλικά όπως το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί.

3

Ο άνδρας που φοράει τα ρούχα σου είναι…

Αυτός που αντιμετωπίζει τη διαδικασία του tailoring ως ιεροτελεστία και όχι ως συμβατική υποχρέωση, που μοιράζεται την ίδια αγάπη για δημιουργία με εμάς, εκτιμά την αξία της διαφορετικότητας και επιμελείται με μεράκι την εμφάνιση του. Επισκεφθείτε το Sartor με ένα click ή από κοντά.

VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΒΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ