Η προπόνηση ενδυνάμωσης, γνωστή και ως προπόνηση με αντίσταση ή άρση βαρών, θεωρείται παραδοσιακά ως μια δραστηριότητα κυρίως για τους άντρες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν προπόνηση ενδυνάμωσης και για καλό λόγο: υπάρχουν πολλά οφέλη από την ενσωμάτωση της προπόνησης ενδυνάμωσης στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης.

Βοηθά στην οικοδόμηση και διατήρηση της άλιπης μυϊκής μάζας

Καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε φυσικά μυϊκή μάζα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως μειωμένη κινητικότητα, αυξημένο κίνδυνο πτώσεων και πιο αργό μεταβολισμό. Η προπόνηση ενδυνάμωσης βοηθά στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου χτίζοντας και διατηρώντας τη μυϊκή μάζα, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κρατηθείτε δυνατοί και υγιείς όσο μεγαλώνετε.

Είναι εξαιρετική για τη διαχείριση βάρους

Όχι μόνο βοηθά στην καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ίδιας της προπόνησης, αλλά βοηθά επίσης στην αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού ανάπαυσης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και όταν δεν γυμνάζεστε, το σώμα σας θα καίει περισσότερες θερμίδες από όσες θα έκαιγε αν δεν κάνατε προπόνηση.

Έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης και μπορεί επίσης να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση.

Είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα

Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι απολαμβάνουν την πρόκληση να σηκώνουν μεγαλύτερα βάρη και να βλέπουν την πρόοδό τους με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλες γυναίκες που ενδιαφέρονται για τη φυσική κατάσταση και την υγεία και έτσι να κοινωνικοποιηθείτε.

Εάν είστε νέα στην προπόνηση, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε αργά και να επικεντρωθείτε στην σωστή τεχνική για να αποφύγετε τραυματισμούς. Σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν προσωπικό γυμναστή ή να παρακολουθήσετε ένα μάθημα για να μάθετε τα βασικά. Με λίγο χρόνο και προσπάθεια, σύντομα θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη της προπόνησης αυτής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.