Τα περισσότερα τα έχουμε ζήσει. Αλλά ποτέ δεν μάθαμε γιατί συμβαίνουν. Μέχρι τώρα τουλάχιστον…

Ώρα για απαντήσεις λοιπόν. Μαζέψαμε τα παράξενα που συμβαίνουν όσο κοιμόμαστε και σας τα εξηγούμε. Και όχι, δεν υπάρχουν εξωγήινες παρεμβάσεις. Τις περισσότερες φορές…

Το πέσιμο στα όνειρα

Πόσες φορές δεν έχεις δει ότι πέφτεις από κάπου και το σώμα σου δεν ανταποκρίνεται; Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ακόμη για το όνειρο αυτό αλλά έχουν παρατηρήσει πως συμβαίνει συνήθως σε άτομα που είναι αρκετά στρεσαρισμένα σε εκείνη την περίοδο της ζωής του. ΟΚ, είναι εκνευριστικό να πέφτεις και να μην αντιδράς!

Παράλυση

Μερικές φορές ξυπνάς το πρωί και παρατηρείς πως δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε τα χέρια σου, ούτε τα πόδια σου ή ακόμη και το στόμα. Αυτό διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα έως και λεπτά αλλά είναι αρκετά τρομακτικό. Μην αγχώνεσαι, απλά κοιμήθηκες στραβά και οι μυς σου έχουν μουδιάσει. Απλό.

Υπνοβασία

Εδώ πάμε αλλού. Είναι αρκετά επικίνδυνη και πολλές φορές όχι μόνο για το άτομο που την έχει. Είναι η κατάσταση όπου το σώμα κοιμάται, αλλά ο εγκέφαλος όχι, με αποτέλεσμα το άτομο να είναι σε μια κατάσταση που δεν καταλαβαίνει. Οι ειδικοί αναφέρουν πως το καλύτερο που έχει να κάνει ένα άτομο που καταλαβαίνει πως υπνοβατεί, είναι να απευθυνθεί άμεσα σε κάποιον ειδικό.

Η ομιλία

«Ι hear the secrets that you keep, when you talking in your sleep», τραγουδάνε οι Romantics και αλήθεια λένε. Το 5% των ενηλίκων στις ΗΠΑ μιλούν στον ύπνο τους. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα έχει ακόμη ενέργεια, παρά το γεγονός πως το σώμα κοιμάται. Συν, ότι βγάζει και τα απωθημένα του το άτομο. Με προσοχή όμως…

Sexsomnia

Με δυο λόγια, κάνεις sex στον ύπνο σου. Μόνος σου. Με το στρώμα, ή τα μαξιλάρια. Προφανώς κατά την διάρκεια του ύπνου, σπάνε τα ταμπού. Τόσο ξεκάθαρα.