Το social distancing των τελευταίων μηνών αλλά και η εξάπλωση της μικροκινητικότητας έχουν στρέψει αρκετούς σε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, εκτός των ΙΧ, των μοτοσυκλετών αλλά και, προφανώς, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ποδήλατα και πατίνια, ηλεκτρικά ή μη, έχουν κατακλύσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων, προσφέροντας ευελιξία, μηδαμινό κόστος χρήστης και ξέγνοιαστες μετακινήσεις, χωρίς άγχος.

Ωστόσο, οι αδυναμίες τους είναι εμφανείς από πλευράς εξοπλισμού, ώστε να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους. Και η έλλειψη φώτων, αλλά και φλας, είναι μια από αυτές. Ευτυχώς για εμάς, το gadget που θα δείτε παρακάτω και θα βρείτε στη γκάμα μας έναντι 25,90 ευρώ, είναι must για κάθε αναβάτη ποδηλάτου ή πατινιού που ενδιαφέρεται για την ασφάλειά του!

Πρόκειται για ένα οπίσθιο LED που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Ουσιαστικά είναι ένα panel από 64 LED κόκκινου χρώματος, με ενσωματωμένη μπαταρία 650mAh, που επαναφορτίζεται μέσω microUSB καλωδίου και έχει αυτονομία 10 ωρών.

Τα LED ανάβουν προβάλλοντας διάφορα σχήματα, και εδώ είναι το εντυπωσιακό. Το φως αυτό μπορεί να λειτουργήσει και σαν φλας, σημαίνοντας την πρόθεσή σας να στρίψετε αριστερά ή δεξιά στους οδηγούς που σας ακολουθούν! Ειδικά για αναβάτες πατινιών που δύσκολα μπορούν να αφήσουν το ένα χέρι από το τιμόνι για να κάνουν σινιάλο, μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Αλλά είναι σχεδιασμένο ακόμα περισσότερο για ποδήλατα, καθώς τοποθετείται κάτω από τη σέλα, στη ντίζα της.

Και πως το χειριζόμαστε, όμως, εν κινήσει; Εδώ έρχεται το δεύτερο, σημαντικό χαρακτηριστικό του, που είναι το ασύρματο τηλεχειριστήριο! Τοποθετείται σε σταθερό σημείο πάνω στο τιμόνι και επικοινωνεί ασύρματα με το φως, ώστε να ανάβετε φλας κατά βούληση, να αλλάζετε τους τρόπους φωτισμού κ.λπ.

Το τηλεχειριστήριο έχει μια μίνι φλασιέρα ενσωματωμένη, με μοχλό παρόμοιο με των αυτοκινήτων, ενώ τα ενδεικτικά LED πάνω του σας δείχνουν το τι προβάλλει ανά πάσα στιγμή το φως. Είτε έχετε αναμμένο φλας, είτε απλώς χρησιμοποιείτε το LED για να γίνεστε αντιληπτοί από τους πίσω, μπορείτε να το δείτε στο remote χωρίς να κοιτάξετε καν το φωτάκι!

Παράλληλα, στο κάτω μέρος του υπάρχουν δύο μικρά laser που είναι στραμμένα διαγώνια προς το δρόμο και δημιουργούν δύο κόκκινες ακτίνες, παλλόμενες ή σταθερές, που ειδικά το βράδυ είναι αρκετά ορατές και οριοθετούν την περιοχή σας στο δρόμο, ώστε τα υπόλοιπα οχήματα να διατηρούν την ελάχιστη απόσταση ασφάλειας από εσάς, αριστερά και δεξιά.

Έτσι, είστε ορατοί με 3 διαφορετικούς τρόπους, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να μη σας προσέξει κάποιος και κατ’επέκταση, την πιθανότητα ατυχήματος.

Ακόμα και για τα πατίνια που δεν διαθέτουν σέλα, υπάρχουν ειδικές βάσεις / στηρίγματα στο εμπόριο που βοηθούν να τοποθετήσετε το LED φλας στο πίσω μέρος του πατινιού (ειδικά στα δημοφιλή μοντέλα Xiaomi), ή εναλλακτικά μπορείτε να το τοποθετήσετε στο backpack σας ή με κάποιο άλλο τρόπο στο πίσω μέρος του κορμού ή του κεφαλιού σας, για μέγιστη ορατότητα.

Αποκτήστε το με ένα μόνο κλικ από τη Smart Electronics, γιατί η ασφάλεια είναι το Α και το Ω κατά τη μετακίνηση με ποδήλατα και πατίνια, και το LED φλας θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματά σας!