Γιατί την σήμερον ημέρα βρίσκεις πιο εύκολα πολική αρκούδα στο Σύνταγμα, παρά τέλειο gym buddy…

Μην σκεφτείς να πας γυμναστήριο μόνος σου. Δεδομένο είναι πως θα καταλήξεις κάποια στιγμή κάτω από καμία μπάρα, η οποία θα έχει βρει αντίσταση. Πάνω στο λαιμό σου. Οπότε είναι αναγκαίος ο gym buddy. Και δεν εννοώ τον creepy τύπο με την στενή φόρμα που κόβει βόλτες στο γυμναστήριο και χαζεύει κοπέλες. Κανονικό!

Εγώ ευτυχώς είμαι τυχερός και έχω 4. Και είναι όλοι ιδανικοί (Γιάννη, Γιώργο, Διαμαντή και Νίκο no pain, no gain). Τι κάνει όμως τον gym buddy ιδανικό;

-Ξέρει πότε να επέμβει και πότε όχι

Το κλειδί στον spotter είναι να ξέρει πότε θα επέμβει και πότε όχι. Κάθεται πάντα πίσω από σένα για να ελέγχει τις κινήσεις σου. Κάθε κόλλημα δεν είναι το ίδιο και το ξέρει. Αυτό τον κάνει ιδανικό. Μπορεί να ζυγίσει με το μάτι αν θα φέρεις τα κιλά ή όχι. Έτσι ξέρει πότε και πόσο θα επέμβει. Γιατί το νόημα είναι να κάνεις μόνος σου την άσκηση. Ο καλός buddy θα σου δώσει τόσο-όσο…

-Είναι ΠΑΝΤΑ συνεπής

Λέμε 7 το απόγευμα. Είναι εκεί. Λέμε 3 τα ξημερώματα. Είναι εκεί. Λέμε την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας. Είναι εκεί. Ακόμη και όταν εσύ δεν βολεύεσαι για χ,ψ λόγους και πρέπει να αλλάξετε την ώρα, θα είναι (καλά μάντεψες), εκεί.

-Είναι προπονητής

Δεν μπορούμε όλοι να εκτελούμε τις ασκήσεις σωστά. Ο gym buddy δεν κάνει τον ξερόλα, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιωθείς και να τον βελτιώσεις. Δεν είναι ο τύπος που σε κάθε επανάληψη λέει «Όχι, λάθος». Θα περιμένει να τελειώσεις και να σου εξηγήσει. Γιατί στην τελική… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ!

-Σου δίνει κίνητρο

Είναι εκεί να σε εμψυχώσει να βελτιωθείς. Σου δίνει κίνητρο όταν βλέπει πως έχεις κολλήσει. Σου δίνει το χέρι όταν καταφέρεις να κάνεις ένα πολύ δυνατό σετ με δύσκολα κιλά. Δεν θα σου κάνει φιγούρα, αλλά θα είναι ο «ανταγωνιστής» σου. Εννοείται πως χαίρεται και χαίρεσαι με την πρόοδο που κάνετε, γιατί στο γυμναστήριο γίνεται η σκληρή δουλειά!

-Δεν είναι ψυχωτικός

ΟΚ, μια μέρα δεν βγήκε η προπόνηση δυνατά. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου; Ο gym buddy σε παίρνει και πάτε για μπύρες. Γιατί η ζωή και η φιλία είναι και έξω από το γυμναστήριο.

-Είστε ομάδα

Έχεις γκομενοπροβλήματα; Τα αναλύετε. Έχεις οικογενειακά; Τα συζητάτε. Και το αντίστροφο. Γιατί στο τέλος της ημέρας η ιστορία δείχνει πως οι ομάδες κερδίζουν. Και η ίδια αρχή ισχύει και στο γυμναστήριο…