Όσο πλησιάζουμε προς την εμμηνόπαυση το δέρμα μας λόγω της ορμονικής διαταραχής γίνεται πιο θαμπό,  τραχύ και αφυδατωμένο. Το χρόνο δεν μπορούμε φυσικά να τον σταματήσουμε αλλά μπορούμε να συμφιλιωθούμε μαζί του και να παραμείνουμε απροσδιορίστου ηλικίας αν φροντίζουμε για τη σωστή κυτταρική ανάπλαση της επιδερμίδας μας.

Τι πρέπει να κάνουμε:

1.Καταργούμε δια παντός το σαπούνι και χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα για τον καθημερινό καθαρισμό της. Το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και το σαπούνι αν δεν είναι αρκετά λιπαρό αφαιρεί τη φυσική λίπανση.

2. Είναι απαραίτητη η χρήση μιας καλής κρέμας ενυδάτωσης και σύσφιξης και μιας αντίστοιχης κρέμας νυχτός ώστε να ενισχύσουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας. Η Vichy,  έχει εξαιρετικά προϊόντα και θα τα βρεις σε ένα καλό φαρμακείο και στοχεύουν ακριβώς σ’ αυτό.

3.  Επίσης, ενέσιμα όπως το υαλουρονικό, η προσθήκη λίπους ( μεταφορά από ένα σημείο εκεί που χρειάζεται από το ίδιο μας το σώμα), το Botox, η ενέσιμη μεσοθεραπεία για να διεγερθεί η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και τα χημικά πίλινγκ συμβάλουν  ώστε με μια σωστή διατροφή να επιτύχουμε όπως είπα και στην αρχή ένα δέρμα σφριγηλό και υγιές.

Βέβαια, πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ηλικία μας καθώς οι λίγες ρυτίδες δεν πρέπει να μας πτοούν. Η γυναίκα είναι γοητευτική σε κάθε ηλικία και με τη δύναμή της μπορεί να κινήσει ουρανό και γη!

Η Vichy, πρωτοπόρος στη φροντίδα της επιδερμίδας των γυναικών σε κάθε ηλικιακό στάδιο, στηρίζει τον ομορφότερο θεσμό της πόλης, το Ladies Run δίνοντας έμφαση στη γυναικεία δύναμη.

 Φέτος, ο θεσμός του  Ladies Run θα υλοποιηθεί για 8η συνεχόμενη χρονιά, στις 20 Οκτωβρίου στην Astir Beach και είναι και πάλι αφιερωμένος μόνο στις γυναίκες. Ο θεσμός παροτρύνει τις γυναίκες να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους βιώνοντας μια μοναδική δρομική εμπειρία, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Vichy υποστηρίζει επικοινωνιακά τη χορηγική της συμμετοχή στο πλαίσιο της καμπάνιας #no pause at menopause. Η συγκεκριμένη καμπάνια πρεσβεύει αξίες ταυτόσημες με αυτές του θεσμού καθώς επικοινωνεί τη γυναικεία δύναμη που δεν πρέπει να σταματά με τον ερχομό της εμμηνόπαυσης. Απεναντίας, προτείνει στις γυναίκες να αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή της ζωής τους σαν θετική ευκαιρία επανεξέτασης και αλλαγής.

Στο περίπτερο της Vichy που θα βρίσκεται στο χώρο του Astir Beach, θα βρίσκεται μια πολύ δυναμική γυναίκα  που αψηφά την πάροδο του χρόνου, η Κατερίνα Γιαντζόγλου. Θα μοιραστεί μυστικά ομορφιάς για αναζωογόνηση της επιδερμίδας μετά από την χαρά της άσκησης.

Γυναίκες όλων των ηλικιών και κάθε αθλητικής επίδοσης θα συναντηθούν και φέτος στο Ladies Run και θα μεταφέρουν όλες μαζί μηνύματα αλληλεγγύης και ουσιαστικής προσφοράς για γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη: μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ θα διατεθούν για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων γυναικών.

Με αφορμή το κοινό σύνθημα πως οι γυναίκες σε κάθε ηλικία μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, η Vichy θα στηρίξει όλες τις γυναίκες, αλλά κυρίως τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση και θα τις προτρέψει να μη σταματούν να εκφράζουν τη γυναικεία τους δύναμη ποτέ!