Κάποτε ψωνίζαμε με τύψεις για το μηνιαίο μπάτζετ, ενώ οι μόνες τύψεις που θα έπρεπε να νιώθουμε είναι για το πόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον με τις αγορές μας. Σήμερα, τα περισσότερα brand με σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο, επενδύουν σε sustainable υφάσματα και διαδικασίες αποδεικνύοντας ότι η μόδα μπορεί να είναι βιώσιμη. Αναζητώντας τζιν -το απόλυτο πασπαρτού και αγαπημένο ρούχο- για τη νέα σεζόν, ανακαλύψαμε εξαιρετικά κομμάτια με ecofriendly χαρακτήρα που αξίζουν την προσοχή σου.

Γυναικείο G-Star Raw τζιν

Γυναικείο Lee τζιν

Γυναικείο G-Star Raw τζιν

H LEE JEANS για τη σεζόν Χειμώνας/Φθινόπωρο 2021 έχει δεσμευτεί να έρθει πιο κοντά στο περιβάλλον και στην προστασία του. Γι’ αυτό κυκλοφόρησε τρία σχέδια για άνδρες και γυναίκες, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με διεργασίες φιλικές προς τον πλανήτη, χρήση βιοδιασπώμενων υφασμάτων όπως οργανικά ή ανακυκλώσιμα υλικά και τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών βαφής. Παράλληλα, πραγματοποιεί έρευνα για νέους τρόπους που να μειώνουν το αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη ενισχύοντας τη πρωτοβουλία «For a World That Works»  για βιωσιμότητα.

Ανδρικό G-Star Raw τζιν

Ανδρικό Lee τζιν

Ανδρικό G-Star Raw τζιν

Στο sustainability η G-Star ακολουθεί μια 360 προσέγγιση που ξεκινά από το δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, συνεχίζει με την υπεύθυνη χρήση υλικών και την ελαχιστοποίηση σπατάλης φυσικών πόρων και ολοκληρώνεται με το φιλανθρωπικό έργο του GSDR Foundation. Η νέα συλλογή εκσυγχρονίζει τα archive κομμάτια μέσω του sustainability και βρίσκουμε κομμάτια denim πιστοποιημένα από τον οργανισμό Cradle to Cradle, που χρησιμοποιούν φυσικούς τρόπους βαφής, μη χημικούς για τον πλανήτη και sustainable βαμβάκι.

Γυναικείο Lee τζιν

Γυναικείο G-Star Raw τζιν

Γυναικείο Lee τζιν

Ανδρικό Lee τζιν

Ανδρικό G-Star Raw τζιν

Ανδρικό Lee τζιν