Η θύρα του αναπτήρα στο αυτοκίνητό μας, συχνά μένει ανεκμετάλλευτη, καθώς ίσως δεν καπνίζουμε, ίσως δεν καπνίζουμε μέσα στο αυτοκίνητο, ή απλώς δε χρησιμοποιούμε τον αναπτήρα πλέον.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη «παροχή» δεν έχει πλέον χρησιμότητα. Κάθε άλλο! Η θύρα αυτή παρέχει τάση 12V και στην αγορά υπάρχουν πολλά gadgets που μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτή, δίνοντας νέες δυνατότητες στο αυτοκίνητό ενώ παράλληλα κάνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη στη διάρκεια του ταξιδιού!

Το gadget που βλέπετε είναι… 3 σε 1 και μπορεί να λειτουργήσει απλά «κουμπώνοντάς» το στη θέση του αναπτήρα, ενώ κοστίζει μόλις 9,90€ !!!

Είναι μικρό, ελαφρύ, όμορφα σχεδιασμένο με LCD ενδείξεις και διακριτικό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις!

Δείτε στο βίντεο που ετοιμάσαμε για σας πως λειτουργεί αυτό το εντυπωσιακό auto gadget!

Πρώτον, λειτουργεί ως φορτιστής αυτοκινήτου: Διαθέτει μια USB έξοδο (5V/2.1A) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσετε το κινητό, το tablet, το GPS, το powerbank σας ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή φορτίζεται με 5V τάση! Αρκεί να έχετε το καλώδιό της μαζί… το συνδέετε και φύγατε!

Δεύτερον, λειτουργεί ως θερμόμετρο καμπίνας. Διαθέτει ένα πολύ διακριτικό αισθητήρα θερμοκρασίας και στην οθόνη αναγράφει σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία που επικρατεί μέσα στο αυτοκίνητό σας.

Πολλά αυτοκίνητα έχουν αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας, αλλά εσωτερική μπορείτε να δείτε μόνο αν έχετε “clima” στον εξοπλισμό. Πολύ χρήσιμο τόσο το χειμώνα αλλά κυρίως το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του οχήματος μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα. Ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να μεταφέρετε το αγαπημένο σας pet. Τέλος, με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ρυθμίζετε αποτελεσματικότερα τον κλιματισμό του οχήματος για να πετύχετε την επιθυμητή θερμοκρασία.

Τρίτον, λειτουργεί ως βολτόμετρο. Τα παλιά οχήματα είχαν ένδειξη της τάσης του κυκλώματός τους, τα νεότερα συνήθως όχι γιατί έχουν δώσει άλλες προτεραιότητες. Ίσως αυτό να είναι μία λάθος προσέγγιση δεδομένου ότι τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν πολύ περισσότερα συστήματα που δουλεύουν με ρεύμα και οι διαρροές ή τα βραχυκυκλώματα είναι πάντα πιθανά.

Η ένδειξη της τάσης δεν παύει να είναι μια πολύ χρήσιμη ένδειξη που θα σας φανερώσει το αν η μπαταρία σας είναι «πεσμένη» ή ακόμα και να σας προειδοποιήσει για το αν πρέπει να την αλλάξετε πριν φύγετε για ένα ταξίδι, για παράδειγμα. Που να τρέχετε στο Άνω Ερημόκαστρο και την Κάτω Πέρα Αετοράχη για ηλεκτρολόγο αυτοκινήτου;

Σημαντικό είναι επίσης ότι μπορεί να σας δείξει αν υπάρχει πρόβλημα με το δυναμό του οχήματος που φορτίζει τη μπαταρία, καθώς από ένα επίπεδο τάσης και πάνω, μπορεί να σας κάψει εξαρτήματα και κυκλώματα, αλλά και να προκαλέσει ζημιά στην ίδια τη μπαταρία. Στο πίσω μέρος της ετικέτας της συσκευασίας θα βρείτε ενδεικτικό πινακάκι με τις ασφαλείς και κανονικές τάσεις λειτουργίας, ενώ το gadget λειτουργεί και με 24V δηλαδή και με μπαταρίες φορτηγών.

Τέλος, είναι ιδανικό για οχήματα που μένουν αρκετό καιρό σε ακινησία, ώστε να ξέρετε αν η μπαταρία τους χρειάζεται φόρτιση και να μην είστε με το πολύμετρο στο χέρι.

Αποκτήστε το με ένα μόνο κλικ από τη Smart Electronics και απολαύστε καλές διαδρομές με αυτό το τριπλό gadget αυτοκινήτου ως βολτόμετρο, φορτιστής και θερμόμετρο καμπίνας!