Οι γυναίκες συνηθίζουν να επιλέγουν μορφές άσκησης που προσφέρουν ενδυνάμωση και μεγαλύτερη ευλιγισία. Σε αντίθεση με το αντρικό κοινό, που προτιμά τα βάρη προκειμένου να ενισχύσει τον κορμό, μορφές άσκησης όπως η Yoga και το Pilates είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις εκπροσώπους του “ωραίου” φίλου.

Ομοιότητες και διαφορές

Για όσους δεν έχουν “εντρυφήσει” στη γυμναστική αλλά αρχίζουν να πειραματίζονται με τα διάφορα είδη, η yoga και το pilates φαντάζουν σχεδόν ίδια. Είναι αλήθεια πως κάποια από τα οφέλη που προσφέρουν είναι παρόμοια. Και οι δύο μορφές άσκησης χαρίζουν ανακούφιση από το άγχος και ενδυνάμωση σε σώμα και πνεύμα. Οι διαφορές τους όμως είναι αρκετές. Η Yoga αποτελεί ουσιαστικά μια αρχαία πρακτική που χρησιμοποιεί την αναπνοή, την κίνηση και τον διαλογισμό, για να ενώσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Το Pilates είναι μια σχετικά σύγχρονη τεχνική, που ξεκίνησε ως τρόπος αποκατάστασης τραυματισμών και χρησιμοποιεί συχνά εξοπλισμό.

Διάλεξε τη Yoga αν:

  • Επιθυμείς να εμβαθύνεις σε τεχνικές διαλογισμού
  • Έχεις στόχο να βελτιώσεις την ευελιξία και την ισορροπία σου
  • Έχεις πολύ άγχος στη δουλειά και έντονους ρυθμούς καθημερινότητας

Διάλεξε το Pilates αν:

  • Σε ταλαιπωρεί κάποιος τραυματισμός
  • Θες να βελτιώσεις τη στάση του σώματος, ενδυναμώνοντας τον κορμό
  • Θες να χάσεις βάρος και να κάψεις λίπος
  • Κάνεις καθιστική εργασία

Ελευθερία κινήσεων και στυλ σε κάθε προπόνηση

Ανεξαρτήτως τη μορφή άσκησης που θα διαλέξεις, θα χρειαστείς τα κατάλληλα ρούχα που θα σου χαρίσουν άνεση και στυλ κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Η κολεξιόν Silky Feeling της Oysho περιλαμβάνει ένα νέο αθλητικό ύφασμα, σχεδιασμένο για αθλήματα μέτριας έντασης όπως η γιόγκα και το pilates. Χάρη στη δομή αναπνεύσιμου υφάσματος, κατασκευασμένου από πολύ λεπτές ίνες, το Silky Feeling αποκτά την ιδανική ελαστικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και εφαρμόζει στο σώμα σαν δεύτερο δέρμα για να επιτύχει μια μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα. Επιπλέον, παρέχει αντηλιακή προστασία UPF40+ για κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα στο ύπαιθρο.

Η κολεξιόν Silky Feeling αποτελείται από ψηλόμεσα κολάν μέχρι τον αστράγαλο και ένα αθλητικό σουτιέν που έχει ως καινοτομία την αφαιρούμενη cup bonded που καλύπτει όλο το στήθος, σταθεροποιώντας το κατά τη διάρκεια της άσκησης. Διατίθεται σε 4 χρώματα: μπλε μαρέν, καφέ, μπεζ και μαύρο.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης: 

4 tips από το γυμναστή της Αντέλ για όμορφο σώμα χωρίς στερήσεις