Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της τελετής της απονομής των βραβείων Όσκαρ φιλοξενείται ένα αφιέρωμα στους εκπρόσωπους της έβδομης τέχνης που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Όπως ήταν φυσικό το “In Memoriam” αφιέρωμα περιελάμβανε τους Philip Seymour Hoffman, Shirley Temple και James Gandolfini, όχι όμως και τον πρωταγωνιστή της σειράς Glee, , ο Cory Monteith οποίος έχασε τη μάχη με τις εξαρτήσεις του (πέθανε από έναν τοξικό συνδυασμό αλκοόλ και ηρωίνης) και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Μπορεί ο Monteith να έγινε κυρίως γνωστός χάρη στη συμμετοχή στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Glee, αλλά ένα χρόνο πριν το θάνατό του είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία All the Wrong Reasons που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2013.

Η έλλειψη του Monteith από το “In Memoriam” αφιέρωμα που προβλήθηκε στην τελετή, όπως και εκείνη του σεναριογράφου, Tom Clancy, προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια στον Τύπο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο Cory Monteith είχε συμπεριληφθεί στο αντίστοιχο αφιέρωμα που φιλοξενούσε ο επίσημος ιστότοπος για τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.