Η Kim Kardashian, η Beyonce και η Victoria Beckham κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην ετήσια κατάταξη με τις 50 πιο Δυναμικές Μαμάδες του 2014 του περιοδικού “Εργαζόμενη Μητέρα” (Working Mother Magazine).

‘’ Αυτές οι γυναίκες αποτελούν υποδείγματα γυναικών που κατορθώνουν να εξισορροπούν την καριέρα με την οικογενειακή ζωή’’ δήλωσε η Jennifer Owens, διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού.

Η λίστα που περιλαμβάνει γυναίκες από διάφορους τομείς εργασίας όπως Θέαμα, Λογοτεχνία, Μόδα, Επιχειρήσεις, Διαφήμιση, Media, Πολιτική, Φιλανθρωπία και Επιστήμη, περιλαμβάνει επίσης τις Christina Aguilera, Kerry Washington, Shakira, Tina Fey, Amy Poehler και Sandra Bullock.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για ένταξη στην εν λόγω κατάταξη βασίζονται στο ταλέντο, την επιχειρηματική οξύνοια, καινοτομικό πνεύμα και τα “κότσια” που έχει μια μητέρα ώστε να επηρεάζει τον κόσμο με πολλούς τρόπους.

Στη φετινή λίστα δεν περιλαμβάνεται μια άλλη διάσημη μαμά, η Gwyneth Paltrow η οποία προκάλεσε έντονα σχόλια με πρόσφατη δήλωση της πως ’Το να είσαι μαμά στο Χόλιγουντ είναι πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι μια μαμά με δουλειά γραφείου 9-5’’Η ηθοποιός αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις μέσα από το προσωπικό της site Goop αναφέροντας πως η εν λόγω δήλωση ήταν απάντηση στην ερώτηση γιατί έκανε μόνο μία ταινία ανά έτος από τότε που έγινε μητέρα και εξήγησε πως όταν δουλεύεις για μια ταινία απαιτείται να λείπεις 12-14 ώρες από το σπίτι οπότε αποφάσισε να κάνει την κινηματογραφική της καριέρα την εξαίρεση και τη δουλειά γραφείου (ιστότοπο Goop) τον κανόνα, προς όφελος της οικογένειας της.

H Gwyneth Paltrow με την κόρη της Apple

H Gwyneth Paltrow με την κόρη της Apple

Στο πλαίσιο της επεξήγησης της η Gwyneth Paltrow εξέφρασε την άποψη της πως οι μαμάδες θα έπρεπε να είναι λιγότερο επικριτικές η μία προς την άλλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ‘’Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να λέμε τη γνώμη μας τόσο αρνητικά για τις επιλογές άλλων γυναικών; Ίσως επειδή υπάρχει ήδη μεγάλη πίεση να τα κάνουμε όλα και να τα κάνουμε καλά ταυτόχρονα’’.