Οι φήμες λένε πως μπορεί ο Robert Pattinson να χώρισε την Kristen Stewart επειδή δεν ξεπέρασε ποτέ την απιστία της με τον παντρεμένο σκηνοθέτη της ταινίας «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» Rupert Sanders, αλλά διατηρεί συχνή επαφή μαζί της και τη συμβουλεύεται σε θέματα καριέρας.

Έτσι, όταν οι παραγωγοί της κινηματογραφικής μεταφοράς των 50 Αποχρώσεων του Γκρι προσέγγισαν τον Pattinson για να αναλάβει το ρόλο του Christian Grey, εκείνος ζήτησε τη συμβουλή της πρώην συντρόφου του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας πηγής στο Yahoo! Omg!, η 23χρονη ηθοποιός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη προοπτική ως καταστροφική.

‘’ Ήδη προσπαθεί να ξεφύγει από την ταύτιση με το ρόλο του στη σειρά ταινιών Twilight, το να αναλάβει το ρόλο του Grey θα σήμαινε πως βάζει τη χειρότερη ετικέτα για τη μετέπειτα καριέρα του’’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πληροφοριοδότης και συμπλήρωσε πως ‘’Η Kristen Stewart του είπε πως δεν θα του προσέφερε κάτι ο ρόλος από άποψη δημιουργίας εκτός από φήμη και χρήματα. Έτσι, του τόνισε πως έπρεπε να ζυγίσει την απόφαση του ανάμεσα σε αυτές τις δύο παραμέτρους αλλά αν τελικά αναλάμβανε το συγκεκριμένο ρόλο η απόφαση του θα ήταν καθοριστική για την πορεία του στον κινηματογράφο’’.

Όσες ήλπιζαν πως ο Robert Pattinson θα ενσάρκωνε τον σέξι και ταυτόχρονα προβληματικό δισεκατομμυριούχο Christian Grey στη μεταφορά της τριλογίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι» στη μεγάλη οθόνη, τώρα ξέρουν ποια πρέπει να κατηγορήσουν (αν και η φωτογραφία της Kristen Stewart έχει δεχτεί χιλιάδες βελάκια από τότε που σύναψε δεσμό με τον Pattinson και ακόμα περισσότερα όταν τον απάτησε και έχει αποδειχτεί σκληρό καρύδι).

Εντέλει ο ρόλος δόθηκε στον Jamie Dornan και ο Robert Pattinson προς το παρόν διασκεδάζει σε διάφορα πάρτι, έχοντας συχνά για συντροφιά την κόρη του Sean Penn και Robin Wright, Dylan Penn, λαμβάνοντας προειδοποιητικά μηνύματα από τους ατζέντηδες του πως πρέπει να αφήσει τα ξενύχτια και να αφοσιωθεί στην καριέρα του.