Ήταν μια καλή βραδιά για τον βετεράνο ηθοποιό καθώς κέρδισε ένα βραβείο Έμμυ για το ρόλο του ως Liberace στη μίνι σειρά «Behind the Candelabra». Ωστόσο, ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της δόξας του για να απευθύνει δημόσια έκκληση στη Διοίκηση της Φυλακής στην οποία κρατείται ο γιος του προκειμένου να κατορθώσει να τον δει.

Ο Michael Douglas ανάφερε τον γιο του κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του λέγοντας πως ‘’Ελπίζω πως θα μπορέσω να τον δω σύντομα, πως θα με αφήσουν να τον δω σύντομα’’.

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο δημοφιλής ηθοποιός στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο Press Room, ο γιος του Cameron που έχει καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για διακίνηση ναρκωτικών και έχει ήδη περάσει δύο χρόνια στην απομόνωση. Ένας δικαστής διπλασίασε και έκανε πιο αυστηρή την ποινή του όταν ο 34χρονος Cameron απέτυχε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της φυλακής. Ο γιος του Michael Douglas αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2018 και έχει ακόμα δύο χρόνια στην απομόνωση.

O Michael Douglas σε παλαιότερη εμφάνιση με τον γιο του Cameron (2009)

O Michael Douglas σε παλαιότερη εμφάνιση με τον γιο του Cameron (2009)

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο ηθοποιός ‘’Στην αρχή ήμουν αναμφίβολα απογοητευμένος από τον γιο μου, τώρα είμαι απογοητευμένος από το σύστημα’’.

Το σίγουρο είναι πως ο ευχαριστήριος λόγος του Michael Douglas θα μείνει αξέχαστος καθώς πέρασε με ευκολία από τη συγκίνηση στη χαρά. Αφενός επειδή δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον φυλακισμένο γιο του ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την εν διαστάσει σύζυγο του Catherine Zeta Jones, για την υποστήριξη της, αφετέρου επειδή έκανε πολλά αστεία στον συμπρωταγωνιστή του και επίσης υποψήφιο στην ίδια κατηγορία, Matt Damon.

O Michael Douglas με τον Matt Damon στην 65η Απονομή των βραβείων Έμμυ

O Michael Douglas με τον Matt Damon στην 65η Απονομή των βραβείων Έμμυ

Ο Michael Douglas σίγουρα έχει περάσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια καθώς εκτός από τη φυλάκιση του γιου του, πέρασε καρκίνο στον φάρυγγα και η σύζυγος του Catherine Zeta Jones διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Ωστόσο, ως παλιά φρουρά του Χόλιγουντ, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις ερμηνείες του!