Ο Robert Pattinson αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο αυστραλιανό περιοδικό Sunday Style πως προτιμά να αποκλείσει ανθρώπους που τον έχουν πληγώσει ή αδικήσει από τη ζωή του, παρά να εξευτελιστεί από τις πράξεις τους γιατί δε συγχωρεί εύκολα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σταρ του Twilight ’Κρίνω τους ανθρώπους από τις πράξεις τους. Δεν με νοιάζει αν είναι σωστό ή λάθος. Δίνω στους άλλους το «ελαφρυντικό της αμφιβολίας». Αν κάνουν κάτι με το οποίο δεν έχω καν διάθεση να ασχοληθώ, απλώς τους βγάζω από τη ζωή μου’’.

Ο Pattinson βέβαια, δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα συμπεριφοράς όταν επανασυνδέθηκε με την συμπρωταγωνίστρια του Kristen Stewart μετά το σκάνδαλο της απιστίας της με τον παντρεμένο σκηνοθέτη, Rupert Sanders. Η απόφαση του ωστόσο να χωρίσει την Stewart, ίσως να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του ή τις φήμες που ήθελαν τους δυο τους να υποκρίνονται το ζευγάρι προκειμένου να προωθήσουν το τελευταίο μέρος της σειράς ταινιών του Twilight Saga.

Όπως και να’χει, ο δημοφιλής ηθοποιός που για χάρη του χιλιάδες γυναίκες πετούσαν βελάκια σε φωτογραφία της Kristen Stewart, αποκαλύπτει πως έχει και μία ευαίσθητη πλευρά που πηγάζει όμως από εγωιστικά κίνητρα. Συγκεκριμένα δήλωσε πως ξοδεύει χρόνο και χρήματα προκειμένου να βρει τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για εκείνους που αγαπά θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους δείξει την ευγνωμοσύνη του. ‘’Μου αρέσει να κάνω μεγάλες χειρονομίες αλλά στην πραγματικότητα το κάνει το «Εγώ» μου. Μου αρέσει να κάνω στους ανθρώπους δώρα και να με σκέφτονται ως τον πιο γενναιόδωρο άνθρωπο’’, δήλωσε ο Βρετανός ηθοποιός.

Μπορεί ο Pattinson να έχει τα «θεματάκια» του με τη συγχώρεση και τη εγωπάθεια αλλά τα ξεχνώ όλα μέσα σε 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα, όσο διαρκεί δηλαδή το διαφημιστικό που γύρισε ο Robert Pattinson για το άρωμα Dior Homme του οίκου Christian Dior.