Το banoffee είναι ένα δροσερό γλυκό που συνδυάζει τη γλύκα της καραμέλας με το υπέροχο άρωμα της μπανάνας. Είναι εύκολο στην παρασκευή του αλλά η συγκεκριμένη εκδοχή γίνεται ακόμα πιο απλά και γρήγορα γιατί πού χρόνος τώρα για μαγειρέματα 🙂

Υλικά

36 μπισκότα petit beurre σοκολάτα

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

2 Bonne Maman Καραμέλα γάλακτος

3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φετούλες

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Βουτάμε τα μπισκότα στο φρέσκο γάλα (στιγμιαία, μην μουλιάσουν) και τα στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο pyrex (αυτή η δόση είναι για το κλασικό ορθογώνιο που χρησιμοποιούμε και για πίτες).

Απλώνουμε από πάνω την καραμέλα γάλακτος και μετά βάζουμε σε μία στρώση τις φετούλες μπανάνας.Banoffee1Banoffee3

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σφικτή (σαν σαντιγί, περίπου 7’).Banoffee5

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (ακόμα καλύτερα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη). Πριν το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.Banoffee2

Tip: Aν δεν βρείτε Bonne Maman Κρέμα Γάλακτος μπορείτε σε αντικατάσταση, να βράσετε για 2 ½ ώρες δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα (πάντα να καλύπτει το νερό τα τενεκεδάκια) για να γίνει καραμέλα. Απλά αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο.