Πως μπορείς να δώσεις διαφορετική αξία σε μια καθημερινή νύχτα; Να χαλαρώσεις στον καναπέ μαζί με τον/τη σύντροφο ή μερικούς φίλους και να απολαύσετε μια ταινία (αν ο υδράργυρος πέσει κιόλας, μπορείς να προσθέσεις και μια καρό κουβέρτα στο σκηνικό). Το σκηνικό είναι έτοιμο αλλά του λείπει η γεύση. Για να διαμορφώσεις ένα ακόμα πιο ξεχωριστό movie night μπορείς να ετοιμάσεις πικάντικο ποπ κορν που ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Ιδού η συνταγή:

Υλικά

2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

¾ της κούπας καλαμπόκι

¼ της κούπας βούτυρο

2 κουτ.σούπας κίτρινο κάρι

1 κουτ.γλυκού αλάτι

1 κουτ.σούπας καστανή, ακατέργαστη ζάχαρη με έντονο άρωμα μελάσας

Εκτέλεση:

Ζέστανε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε αρκετές νιφάδες καλαμποκιού. Μόλις αρχίσουν να πηδούν, πρόσθεσε τις υπόλοιπες νιφάδες και κούνησε το τηγάνι για να αναμειχθούν. Όταν κλείσεις με το καπάκι, φρόντισε να αφήσεις μια μικρή σχισμή έτσι ώστε να απελευθερώνεται ο ατμός.

Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κάρι και το αλάτι και ανακάτεψε καλά για να αναμειχθούν. Κράτα το μείγμα ζεστό μέχρι να γίνει το ποπ κορν.

Βάλε το έτοιμο ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ. Ανάμειξε τη ζάχαρη με το ζεστό βούτυρο και στη συνέχεια περίχυσε με το μείγμα το ποπ κορν. Ανακάτεψε καλά έτσι ώστε το μείγμα να καλύψει όλο το ποπ κορν.

Απόλαυσε το με την παρέα σου, ζεστό!