Ένα αρκετά δροσιστικό αλλά και γευστικό γλυκό. Είναι και εύκολο, το μόνο που ίσως σας ταλαιπωρήσει είναι η καραμέλα αλλά και πάλι πιστέψτε με αξίζει τον κόπο καθώς δεν θα χρειαστεί να βράσετε 3 ώρες την καραμέλα όπως σε άλλη συνταγή για banoffee.

Υλικά

Για τη βάση

15 μπισκότα digestive

80 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την καραμέλα

120 γρ βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

120 γρ μαύρη ζάχαρη

Για την γαρνιτούρα

σαντιγύ

ξύσμα σοκολάτας

4 μπανάνες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Μόλις αρχίζει να αφρίζει προσθέτουμε το γάλα και αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να βράσει. Ανακατεύουμε συνεχώς. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε πάλι λίγο και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μίξερ κάνουμε τρίμμα τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Το μείγμα το απλώνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη καραμέλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες ενώ τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί και τη σοκολάτα. Το γλυκό είναι έτοιμο.