Από τις πιο αγαπημένες συνταγές για κέικ και βέβαια το πιο διαδεδομένο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Συνηθίζεται να το σερβίρουμε με επικάλυψη κρέμας τυριού.

Υλικά

100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρότα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας baking powder

Για το γλάσο (προαιρετικά)

200 γραμμάρια τυρί Philadelphia

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρότα, την κανέλα και το baking powder κι ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα σε μία μέτρια, αντικολλητική φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200ο για 15’ και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175ο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35’-40’.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε το γλάσο, χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ το τυρί Philadelphia με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού έτσι ώστε να «στέκεται» η κρέμα τυριού.

Καλύπτουμε με την κρέμα το κέικ κι αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

Σημείωση: Σε αυτή τη συνταγή -αν θέλουμε- μπορούμε να προσθέσουμε και 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη καρυδόψιχα.