Αυτό το κέικ λόγω του ανθότυρου έχει μια πολύ ελαφριά, δροσερή γεύση και το έχω συνδυάσει με το Πάσχα. Το ετοιμάζω λοιπόν κάθε χρόνο και το απολαμβάνουμε τη Δευτέρα του Πάσχα με τον απογευματινό μας καφέ (μετά από την απεριόριστη κρεατοφαγία, ένα αφράτο, δροσερό γλυκάκι επιβάλλεται).

Υλικά

180 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από 3 μεγάλα λεμόνια

3 αυγά

130 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

250 γραμμάρια ανθότυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα από τα λεμόνια, το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.

Προσθέτουμε και το ανθότυρο το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι κι ανακατεύουμε ακόμα λίγο το μίγμα με το μίξερ.

Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή, αντικολλητική φόρμα του κέικ και βάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170ο φούρνο για 35’. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ πριν το σερβίρουμε.