Τώρα που τα λεμόνια είναι στο φόρτε τους, τι πιο ωραίο για τον απογευματινό καφέ σας από ένα αφράτο κέικ λεμόνι;

Υλικά

Για το κέικ

125 γραμμάρια βούτυρο

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμός και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

2 αυγά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο (μπορείτε να τον βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά)

Για το γλάσο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε με το μίξερ και μετά προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το γιαούρτι και τον παπαρουνόσπορο. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο,  φούρνο για 40’-45’ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής:

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Περιχύνουμε με αυτό το κέικ. Αν δεν σας αρέσει το γλάσο, μπορείτε απλά να το παραλείψετε.lemon-poppyseed