Το γλυκό στο οποίο δεν λέμε ποτέ όχι, ειδικά όταν συνοδεύει τον καφέ και την κουβέντα μας. Τη συνταγή μας τη φέρνει η Greek Bees:

Υλικά

2φλ. ζάχαρη

2 δόσεις βανίλια

3κ.σ. ξύδι Αγιωργίτικο

2φλ. κρύο νερό

3/4φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

3 1/2φλ. του τσαγιού αλεύρι

1κ.γ. σόδα μαγειρική

6κ.σ. κακάο

1κ.γ. αλάτι

Για τη σάλτσα σοκολάτας

1 βανίλια

1 πακέτο κακάο (125γρ)

1 ποτήρι νερό

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, τη βανίλια, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, την οποία θα έχετε βουτυρώσει καλά και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.

Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά.Μέχρι να γίνει, φτιάξτε την σάλτσα σοκολάτας, απλά βράζοντας όλα τα υλικά της για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.